Jovanov: Vučevićeva vlada mora da nastavi Vučićev put 1Foto: Printscreen RTS2

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanvov istakao je danas, govoreći o ekspozeu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića, da je važno „da se nastavi politika koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić definisao i prokrčio joj put“.

„Vodimo politiku nezavisne, suverene, slobodarske i slobodne zemlje“, istakao je Jovanov na sednici Skupštine.

On je rekao da su međunarndne okolnosti sve složenije, a da je obaveza svakoga ko se bavi politikom da „bure baruta“ ne eksplodira na Balkanu i da to ne znači da se ne treba boriti za nacionalne interese, već da treba sačekati trenutak za njihovo ostvarivanje.

„Uveren sam da će doći dan kada će Srbija na celoj svojoj teritoriji ostvariti punu suverenost i odlučivati na svakom pedlju svoje teritorije. Ali moramo da radimo mudro da taj dan dođe i da ima ko da ga dočeka“, poručio je Jovanov.

On je rekao da Srbija mora da se bori protiv rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, koju je nazvao sramnom i upitao da li je neko od opozicije makar poslao poruku povodom toga nekome s kim ima odnose u inostranstvu.

Jovanov je istakao da mu je drago što dok se bira Vlada u Hrvatskoj i Domovinski pokret ima uslov da Srbi ne budu u toj vladi, u Srbiji u Vladi ima predstavnika hrvatskog naroda.

„Mi pokazujemo kako izgleda moderna i normalna evropska država neopterećena nacionalizmaom. I to je lekcija njima i odlično je što ste tu lekciju baš vi održali“, rekao je Jovanov.

On je dodao da podržava evrorealističan stav koji je iznet u ekspozeu.

Jovanov je istako da mu je drago zbog nastavka politike kulture sećanja i da je važan nastavak snimanja filmova i serija sa nacionalnom tematikom posebno zbog mlađih generacija, a da ako se pogleda Netfliks može se videti „da su svi učestvovali u borbi protiv nacizma u Drugom svetskomn ratu, osim Srbije i Sovjetskog saveza“.

„Da se kroz te filmove promoviše nacionalni optimizam. Jer mi jesmo stradalni narod, ali smo i pobeđivali. To je poruka ministru kulture“, rekao je Jovanov.

Poslanik Jedinstvene Srbije (JS) Nenad Filipović najavio je podršku Vladi Srbije i istakao da će JS biti kritičar Vlade, ali da će biti konstruktivna, dok u Skupštini ima mnogo „kritizera“.

On je istakao da je prethodna Vlada mnogo uložila u jug Srbije i da se nada da će se ulaganja u Jablanički i Pčinjski okrug nastaviti, te da će se uraditi stari put Leskovac-Vranje preko Vučja, gde je završena deonica Leskovac-Vučje.

Dešavanja u Skupštini pratite uživo na Danasovom portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari