Jovanović: Centralizacija upravljanja poslovnim prostorom u Beogradu izazvala katastrofu 1Foto: Narodna stranka

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) potvrdio da su bili tačni navodi Saveza o „katastrofalnom upravljanju gradskim poslovnim prostorom“.

„Uzrok svih problema je centralizacija uvedena 2016. godine, kada je Grad Beograd od opština preuzeo upravljanje poslovnim prostorom. Gradska vlast je time oštetila gradske opštine, prihodi grada su smanjeni, a povećana je korupcija“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, istakao je da gradska uprava na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem nije sposobna da upravlja poslovnim prostorom efikasno i bez korupcije.

„Rešenje je istinska decentralizacija, departizacija gradske uprave, jačanje ovlašćenja gradskog internog revizora i osnivanje državnog računovodstvenog suda“, naveo je Jovanović.

Jovanović je podsetio da je DRI utvrdio da su oglasi za zakup objavljivani i tokom praznika i godišnjih odmora, a porasli su dugovi za zakupninu, dok poslovni prostor nije u poslovnim knjigama vođen kao poseban deo objekta, nego su evidentirane cele zgrade i pravo javne svojine je upisano na tek trećinu ukupne površine poslovnog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari