Jovanović Ćuta: Ako se zahtevi ne ispune nastavljamo proteste 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da broj okupljenih na protestu „Srbija protiv nasilja“ šalje najbolju poruku vlasti o neophodnosti ispunjenja zahteva građana i organizatora protesta.

On je reporteru agencije Beta na mostu Gazela kazao da je na vlastima „da to i urade, i da ispune sve zahteve“.

„Teraćemo sve ovo do kraja“, rekao je Jovanović Ćuta, navodeći da će se nastaviti sa organizovanjem protesta, ako se njihovi zahtevi ne ispune.

Jovanović je ponovio da je plan da blokada saobraćaja na Gazeli večeras bude dva sata, a da će se organizatori dogovoriti o daljim koracima.

Prema njegovim rečima, sigurno je da se neće odustati od zahteva jer ih na to obavezuje i broj okupljenih, te da će se razgovarati o tome da li će protest biti nastavljen sutra, ili će se čekati sednica Skupštine Srbije o bezbednosti.
S improvizovane govornice na auto-putu kod Centra Sava organizatori su oko 20.30 ponovo pozvali okupljene da se pomere dalje prema Novom Beogradu, jer je veliko zagušenje na početku Gazele, kod Ulice Kneza Miloša, odakle ljudi još pristižu.

Među zahtevima protesta koji su ranije danas ponovo izneti su smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, ukidanje emisija koje promovišu nasilje i zakazivanje sednice Skupštine Srbije na temu bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari