Jovanović: GSP Beograd se raspada zato što vlast favorizuje privatnike 1Nikola Jovanović Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da gradska vlast favorizuje privatnike u poslovanju sa JKP „Gradsko saobraćajno preduzeće“ (GSP) zbog čega se, prema njegovim rečima, to preduzeće raspada.

Jovanović je novinarima pre sednice Skupštine Grada kazao da samo 57 odsto prihoda od naplate karata „Busplus-a“ ide GSP-u i tek jedna trećina subvencija iz budžeta.

Podsetio je i na izjavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića iz 2014. godine koji je tada tvrdio da će sistem naplate karata preuzeti grad Beograd 2020. godine kada istekne ugovor sa firmom „Apeks“.

„Vesić sada govori da će nakon isteka ugovora sa ‘Apeksom’ potpisati novi sa svojim ‘pajtosima'“, rekao je on.

Jovanović je podsetio i na proteste u Beogradu koji traju godinu dana, na neke građevinske projekate gradske vlasti u 2019. godinu, za koje je kazao da su loši i dodao da Beograd sledeće godine, između ostalog, čeka rušenja Tramvajskog mosta na Savi.

„Ipak, Srpska napredna stranka nikada više u Beogradu neće pobediti na fer i poštenim izborima“, istakao je Jovanović.

Predsednik Gadskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Marko Bastać kazao je Beograd u kolapsu i podsetio na projekat gradskih vlasti 2013. usvojila projekat za izgradnju Beogradskog metroa, koji bi, kako je rekao, bio završen u 2020. godini da nisu smenjeni.

Bastać je kazao da je vrednost tog projekta bila 2,3 milijarde evra, u odnosu na projekat koji je ove godine prodložen u vrednost od 4,4 milijarde evra.

On je rekao da građani treba da se odmore, jer u narednoj godini, kako je istakao, predstoji ozbiljna borba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari