Jovanović i bivši komandant odbrane Košara obišli Jarinje 1

Kandidat za predsednika Srbije koalicija NADA (DSS-POKS) Miloš Jovanović posetio je i pružio podršku Srbima koji protestuju na administrativnom prelazu Jarinje i poručio da su Kosovo i Metohija srpska zemlja i deo srpske države, saopštila je DSS. Kako se navodi, u delegaciji koja je obišla barikade bio je i komandant odbrane Košara, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković i predsednik Izvršnog odbora POKS, Nenad Tomašević.

Jovanović je sa saradnicima razgovarao sa okupljenim Srbima, naglasivši da „konačno mora da počne da se vodi politika koja je saglasna Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN“.

„Sve je ovo posledica politike koja se vodi od 2008. godine. Onda je usledio Briselski sporazum, a ovo je posledica tehničkih sporazuma iz 2011. i sporazuma iz 2016. godine“, dodao je Jovanović, a prenosi DSS.

On je ocenio da mora da se napravi ozbiljan otklon od takve politike, dodavši da je sve što se radilo do skora išlo u prilog secesionistima.

„Ovo jeste srpska zemlja i deo srpske države, svidelo se to nekome ili ne i tako će ostati. Ovi ljudi su jedinstveni i tu su svakodnevno na barikadama da bi ostvarili svoje pravo na normalan život, a mi ćemo im pomoći u svakom smislu“, rekao je Miloš Jovanović.

Prema njegovim rečima, „bilo bi pogubno kada bi sadašnja vlast ustuknula“, prenosi DSS.

„Mi smo oduvek imali vrlo doslednu politiku da se ne može odustati, da je Rezolucija 1244 pravno obavezujući akt, da je Ustav Republike Srbije pravno obavezujući akt. Polako ćemo jačati i kad tad ćemo se ovde vratiti, u kom god obliku to bude bilo potrebno“, zaključio je Jovanović, prema tekstu saopštenja.

Jovanović i bivši komandant odbrane Košara obišli Jarinje 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.