Jovanović i Mihailović (NADA) osudili incidente 1foto FoNet/NADA

Koalicija NADA osudila je danas incidente koji su se u sredu dogodili na Voždovcu u Beogradu, kada je grupa od pedesetak aktivista Srpske napredne stranke (SNS) sprečila članove Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) da razgovaraju sa građanima i dele promotivni materijal.

„Ovakav vid represije već postaje praksa vladajućeg režima. I sam sam doživeo u Zrenjaninu, Kikindi i Rumi isto što se desilo juče na Voždovcu našim koalicionim partnerima. Ovakvo ponašanje pokazuje Vučićevu slabost i siledžijski karakter ove vlasti“, rekao je predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

On je poručio da će koalicija svoju „borbu za normalnu i pristojnu Srbiju“ nastaviti i pod tim „nedostojnim pravilima igre kako bi došlo do neophodnih, korenitih promena u zemlji“.

Jovanović je naglasio da će u toj borbi pobediti, jer „Srbija zaslužuje mnogo bolje od ove korumpirane i štetočinske vlasti“.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović rekao je da kao da nije dovoljno što na medijima nije dozvoljen pristup predstavnicima koalicije NADA, već je sada i na ulicama počelo zastrašivanje i onemogućanje političkog rada.

„Takvo protivzakonito ponašanje nas neće zaplašiti, jer su monarhisti izdržali mnogo veće progone u zadnjih 80 godina“, napomenuo je Mihailović.

Prema njegovim rečima, ukoliko se SNS javno ne ogradi od takvih postupaka svojih članova i onemogući ih u budućnosti, NADA će smatrati „da iza toga stoji njihov vrh stranke i to će biti jasan dokaz da se Srbija vratila u vreme kada je opasno imati različit politički stav od vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari