Jovanović (Narodna stranka): Odlazak kod Vučića bilo je bacanje atomske bombe na poverenje u opoziciji 1foto FoNet Božana Pavlica

„Ne znam da li su tačni navodi evropskih obaveštajnih službi o pojedinim strankama opozicije i njihovim liderima, ali sa sigurnošću mogu da tvrdim da je odlazak kod Vučića na dogovor o novim izborima bilo bacanje atomske bombe na poverenje među opozicionim strankama i na poverenje građana u opoziciju”, kaže za Danas Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke, komentarišući analizu Evropske obaveštajne agencije, u koju je imala uvid Radio Slobodna Evropa, a u kojoj piše da postoje indicije o zakulisnoj saradnji Dragana Đilasa sa Aleksandrom Vučićem i Đilasovoj ulozi „trojanskog konja“ koji izaziva razdor i slabi opoziciju.

Jovanović kaže da će Narodna stranka biti opozicija i SNS i njegovim pomagačima..

“Nećemo sa njima učestvovati u vaninstitucionalnim dogovorima zarad navodnog spuštanja tenzija u društvu, ili uz neki drugi izgovor”, navodi Jovanović.

Da podsetimo u saopštenju Stranke slobode i pravde, koje je dostavljeno portalu Nova S, navodi se da se iz novinskih članaka baziranih na „navodnom dokumentu nedvosmisleno vidi da su reči koje se u njemu upotrebljavaju identične onima koje za Dragana Đilasa bez prestanka izgovara jedan deo opozicije u protekla dva meseca“.

„Nakon objave teksta iz navodnog izveštaja Evropske obaveštajne agencije u kome se na negativan način opisuju Dragan Đilas i Stranka slobode i pravde, kontaktirali smo pojedine predstavnike Evropske unije koji nisu ni potvrdili, ali ni demantovali postojanje ‘dokumenta’ čiji se tekst pojavio u medijima. Jasno nam je rečeno da se Evropska komisija ne bavi ocenjivanjem rada opozicionih političara u Srbiji, posebno ne na taj način“, piše u saopštenju SSP.

Dalje se navodi da se bez obzira na navedeno, iz novinskih članaka baziranih na navodnom dokumentu nedvosmisleno vidi da su reči koje se u njemu upotrebljavaju identične onima koje za Dragana Đilasa bez prestanka izgovara jedan deo opozicije u protekla dva meseca.

„Takođe je za celokupnu istinu od značaja i to da je skoro identične stavove u periodu pre aprilskih izbora generalnom sekretaru SSP-a Ljubanu Paniću, pred više svedoka, iznela i poslanica Evropskog parlamenta i funkcioner nemačkih Zelenih, gospođa Viola fon Kramon. Sigurno smo da je onaj ko je ove reči ubacio u taj navodni izveštaj o Srbiji isti onaj koji je medijima dao tekst izveštaja. Na sve napade SSP će odgovoriti time što će nastaviti da bude opozicija svemu što je loše za Srbiju, bez obzira od koga to loše dolazilo“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari