Jovanović: Ne mogu da budem na istoj strani sa onima koji smatraju da je u Srebrenici bio genocid 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović, koji je predsednički kandidat koalicije NADA u kojoj je i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), rekao je da su „suviše velike razlike unutar opozicije“ da bi imala jednog kandidata za predstojeće predsedničke izbore.

„Poštujem i volim debatu i mogu da čujem svaki argument, ali to ne znači da mogu da budem na istoj strani sa ljudima koji smatraju da je u Srebrenici počinjen zločin genocida, što nije tačno i to govorim kao pravnik, a ne kao Srbin ili kao gradjanin ove zemlje ili kao predsednički kandidat“, rekao je Jovanović, na nedeljnik NIN.

Kako je dodao, „ne mogu da budem na istoj strani sa onima koji koji smatraju da je Kosovo nezavisno i da se tu ništa ne može uraditi, koji smatraju da je mural Ratka Mladića sramota za srpski narod, a Aćif-efendija nije sramota i to nikad ne pominju“.

„Između srpske koalicije NADA, mene lično i dobrog dela te, da kažem, briselske opozicije, ipak su suštinske razlike i u pogledu ideologije koju zastupamo i u pogledu načina na koji valja voditi političku borbu. Ne vidim ništa strašno u tome da se ljudi sabiraju po političkom vidjenu situacije. Naprotiv“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari