Jovanović: Nije bilo više pregovora sa premijerom 1Foto: Fonet / Zoran Mrđa

Želja novina da imaju ekskluzivne informacije koje mame veću publiku, u poslednje dve decenije trajnog kršenja elementarnih pravila profesije, dovela su cele medijske scene zasnovane na senzacionalizmu oslobođenom bilo kakve veze sa činjenicama.

U nedostatku bilo kakvih relevantnih informacija vezanih za formiranje nove vlade, koje društvo sa pravom iščekuje, novinske strane pune su izmišljenih vesti koje plasiraju urednici nesposobni da se novinarstvom bave na neki drugi način ili ih kuvaju različiti centri političkog podzemlja radeći tako u korist svojih opskurnih interesa, navodi Čedomir Jovanović, predsednik LDP, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

O dosadašnjim konsultacijama LDP-a sa budućim premijerom, kako navodi, rekli su sve onda kada su se desile.

– Posle tih razgovora više nikakvih drugih nije bilo, ni javnih ni tajnih. Rekli smo tada da se u vladu ne guramo isto kao što nećemo ni po svaku cenu da budemo opozicija. Rekli smo da nas interesuje šta će biti politika sledeće vlade i ponovili ko zna koji put da nas interesuje saradnja sa vladom koja će odlučnije sprovoditi evropsku politiku, menjati odnose u regionu, transformisati svaki segment našeg društva i boriti se za vrednosti za koje se zalažemo od kada se bavimo ovim poslom – dodaje Jovanović.

Prema njegovim rečima, eventualna vlada bez LDP-a verovatno će imati neke druge prioritete i agende, i zbog toga misle da će „mera njihove moguće saradnje ujedno biti mera sposobnosti buduće vlade da se bavi politikom za koju je dobila legitimitet na izborima“.

– Kada se dogovorimo ili ne dogovorimo da budemo u sledećoj vladi uradićemo to javno i javnost će o tome znati sve kao što je znala i uvek do sada. Da bi Srbija počela da liči na normalnu zemlju svi zajedno se moramo truditi da se ponašamo normalno – ocenjuje lider LDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari