Jovanović (Novi DSS): Bili bismo glupi ako izađemo na izbore sa istim biračkim spiskom 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da bi, ako dođe do ponavljanja izbora u Beogradu, opozicija „bila glupa“ ako izađe na ponovljene izbore sa istim biračkim spiskom koji je vlast napravila za decembarske izbore.

Jovanović je gostujući na N1 televiziji rekao da će Novi DSS vrlo brzo imati plan akcija sa ostatkom opozicije i da će biti definisano šta je minimum uslova koji moraju da budu ispunjeni da bi se izašlo na izbore, prenela je ta stranka u saopštenju.

„Ako izađemo sa istim biračkim spiskom bili bismo glupi. Ako ne bude promene biračkog spiska onda je pitanje šta radimo – bojkot, blokada, oko toga treba da razgovaramo. (Predsednik Srbije Aleksandar) Vučić reaguje samo na proteste, to se videlo u maju kada je bilo 70.000 (ljudi) na ulici. Sada nema te energije, ali ne znači da je neće biti za dva-tri meseca“, ocenio je lider Novog DSS-a.

On je dodao da ne bi trebalo „otkrivati sve karte“, jer se radi o režimu „koji je beskrupulozan i ima ogromne poluge moći“.

„Mi se suočavamo sa propagandom gebelsovskog tipa koju sprovodi režim. I sve to ne može a da ne ostavi traga i na birače. Ali, ne predajemo se, radimo planski, promišljeno i idemo u susret događajima i Novi DSS je već počeo pripreme za izbornu kampanju“, naveo je Jovanović.

Na pitanje da li Zapad može da natera Vučića da se ponove izbori, on je kazao da Zapad samo zanima da Vučić isporuči Kosovo i Metohiju.

„I on to radi. Zapad će posle ovoga otvoriti pitanje Republike Srpske i sve se to temeljno radi. Njih ne interesuje demokratija u Srbiji i ja ne verujem u dobre namere stranaca… Naša kuća, naši problemi“, dodao je Jovanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari