Jovanović: Pismo Šolca i Makrona je vređanje inteligencije 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je danas da pismo koje su predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc uputili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću – vređanje inteligencije i izraz licemerja.

 

„Odustanite od Kosova i Metohije zarad svetle budućnosti. Odustanite od sebe kako bi vam bilo bolje i kako biste postali deo naše vrle zapadne porodice i naše civilizacije u usponu koju predvode Končita Vurst (pseudonim pevača Toma Nojvirta) i koka kola“, protumačio je Jovanović pismo za list „Politika“ i odgovorio „ne, hvala“.

Sporazum Beograda i Prištine o ličnim dokumentima komentariše rečima da „kad udješ u pogrešan voz sve su stanice pogrešne“, a smatra da je voz pogrešan još od 2008.
Jovanović smatra da ne treba praviti kompromise, i da će „izlazak iz tog voza koštati i izazvati tenzije“, ali, po njegovoj proceni „to će biti manje skupo od predaje“.

Takodje kaže da treba garantovati bezbednost Srbima na Kosovu a za to je, kako smatra, potrebna jaka vojna sila, dok je jedini okvor za pregovore Rezolucija 1244.

Jovanović smatra da su međunarodni odnosi danas ipak mnogo drugačiji nego devedesetih godina 20. veka i da je veća ravnoteža, da je „veći manevarski prostor“ za države poput naše ukoliko „gaje izvrsnost a ne poltronstvo“.

Sa mesta predsednika Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove iniciraće, kazao je, sednicu o Kosovu i Metohiji i javno slušanje o obavenom služenju vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari