Jovanović pozvao opoziciju da prisustvuje sednici Skupštine o Kosovu 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas opoziciju da se odazove na poziv za sednicu Skupštine o Kosovu.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je Skupština mesto na kojem se govori o Kosovu, pa da bi trebalo da se svi poslanici odazovu bez obzira da li su pre toga doneli odluke o bojkotu institucija.

„Nadamo se da će se na toj sednici otvoriti rasprava kakva je potrebna ovom društvu i na kojoj će moći da se čuju i stavovi vlasti i stavovi opozicije – ravnopravno“, saopštio je on.

LDP dodaje je da je Skupština mesto na kojem se može ozbiljno i odgovorno razgovarati.

„Posebna sednica Narodne skupštine Srbije o Kosovu prilika je da na ozbiljan i odgovoran način razgovaramo medjusobno, uvažavajući sve ono što se oko nas dešava i prihvatajući činjenicu da se jedan takav problem neće rešiti bežanjem od stvarnosti“, navodi se u saopštenju te stranke.

U saopštenju se navodi da ovo nije vreme za dokazivanje opozicione „pravovernosti i partijske poslušnosti“ i dodaje se da se „nalazimo pred ozbiljnim izazovima i da moramo čuvati normalnost u društvu, koje je na granici pucanja, i da ne smemo dozvoliti da se politički život pretvori u gladijatorsku arenu“.

„Potreban nam je kompromis sa kosovskim Albancima po svaku cenu. Nužno je da taj kompromis prati trajni mir medju nama, koji bi ljudima omogućio da nesmetano žive, rade, posluju. Svaka druga opcija tera nas u dodatnu marginalizaciju, u kojoj ćemo se nalaziti sami, bez razumevanja sveta za nas i naše odnose“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari