Jovanović: Prihvatanje prijave Kosova u Savet Evrope posledica je EU sporazuma 1FoNet Ana Paunković

„Prihvatanje prijave secesionističkog Kosova za članstvo u Savet Evrope direktna je posledica EU sporazuma. To je važna etapa u zaokruživanju takozvane državnosti južne srpske pokrajine Kosova i Metohije uz saučesništvo vlasti u Beogradu“, ističe Miloš Jovanović, lider Novog DSS u pisanoj izjavi.

Ovim događajem, kako navodi, jasno se potvrđuje ono što je Aleksandar Vučić i sam javno priznao – da je prihvatio francusko-nemački sporazum o prihvatanju secesije Kosova i Metohije i da je on počeo da se sprovodi.

„Član četiri navedenog sporazuma predviđa, naime, da se naša država neće protiviti članstvu Kosova i Metohije ni u jednoj međunarodnoj organizaciji. Ovakvo postupanje Aleksandra Vučića i njegovog režima, osim što je sramno i bestidno, povlači pored političke i istorijske, i krivičnopravnu odgovornost zbog najgrubljeg kršenja ustavnog poretka Republike Srbije od koje niko neće pobeći“, objašnjava Jovanović.

Dodaje da se ovim, takođe, potvrđuje da je aktuelna vlast, zbog sprovođenja u biti „izdajničke politike“, izgubila legitimitet za vođenje zemlje.

„Jedino ispravno, legitimno i demokratsko rešenje za izlazak iz političke krize koja će uprskos skandaloznim medijskim manipulacijama iz dana u dan postajati sve vidljivija, da se raspišu vanredni izbori na svim nivoima“, poručuje Jovanović..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari