Jovanović: Referendum o Kosovu opasna stvar 1Miloš Jovanović Foto: Fonet/Marija Đoković

Demokratska stranka Srbije (DSS) je obazriva po pitanju mogućeg referenduma o Kosovu, jer u situaciji u kojoj se danas nalazimo, gde postoji puna medijska kontrola vlasti, referendum može da bude vrlo opasna stvar, izjavio je predsednik DSS Miloš Jovanović.

On je KTV televiziji u Zrenjaninu rekao da su ljudi zaplašeni i ocenio da „vlast svojom politikom sve više gubi legitimitet“.

Prema Jovanovićevom previđanju, na prvim sledećim izborima biće kraj Vučićeve vlasti, „jer će ga napustiti jezgro glasača Srpske napredne stranke (SNS)“.

Kako je saopšteno, Jovanović smatra da danas u Srbiji „imamo potpuno zatvorenu političku situaciju“ i objašnjava da „idemo ubrzanim putem ka autoritarnom, da ne kaže dikatorskim režimu“.

On misli da Vučić „ima veliki problem sa nečim na šta se obavezao, jer ima toliku podršku Zapada da iz tog kola ne može da izadje, a ta podrška se ne daju besplatno“.

Vučić je od Zapada dobio podršku da se završi posao, a taj posao se zove Kosovo i Metohija, ukazao je Jovanović, koji prognozira „da ćemo ući u jedno stanje blisko diktaturi“ što se više bude „približavao trenutak te isporuke“.

Ukazujući da će Vučić „sve više zatvarati medije“, Jovanović je zaključio da on „nije dostojan funkcije na kojoj se nalazi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari