Jovanović: Rešavanje pitanja koja utiču na stabilnost regiona 1Foto: LDP

Srbija u narednih šest meseci treba da reši otvorena pitanja koja presudno utiču na budućnost zemlje i stabilnost celog regiona, ocenjuje u Jovanović.

To je teret koji generacije pre nas nisu mogle da iznesu i nestale su pod pritiskom okolnosti na koje nisu imale hrabrosti da utiču ili su bile prinuđene da se pred problemima povlače.

Moramo da preuzmemo odgovornost za milion Srba u Republici Srpskoj koji treba da žive sa dva miliona Bošnjaka posle presude iz Haga, gde je Ratko Mladić osuđen za genocid, dok Milorad Dodik crta flomasterima granice onako kako ih on zamišlja, navodi Jovanović.

Jasno je da u Srebrenici nije suđeno srpskom narodu, ali jeste Mladiću, jednom vremenu i jednoj politici koja ima svoje protagoniste i korene u ovom našem današnjem trenutku.

Nalazimo se u dezorijentisanom svetu koji nikada nije imao manje razumevanja za nas, suočen sa sopstvenim problemima za koje nema rešenja, ocenjuje Jovanović.

Umesto jalovosti unutar srpske politike i spletkarenja koje dodatno deli ovako nesrećno društvo, potrebno je ponuditi oslonce moderne, evropske Srbije koja neće ćutati na presudu u Srebrenici, bežati od kosovskog problema i neće se ponašati nezrelo dok su pred nama izazovi od kojih presudno zavisi budućnost naše dece, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari