Jovanović: ‍‍Srbija se svrstala uz NATO zemlje i Zapad 1foto (BETAPHOTO/Press centar UNS/MO)

Kandidat za predsednika Srbije ispred Srpske koalicije NADA, dr Miloš Jovanović izjavio je da se jučerašnjim glasanjem u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija Srbija osramotila i bacila ljagu na obraz svoje države.

„Srbija se glasanjem u UN-u svrstala uz NATO zemlje i Zapad pri osudi Rusije i time ugrozila naše nacionalne interese. U svemu tome je ova vlast pokazala da nema ni malo hrabrosti da bude uzdržana na glasanju, kao što je to učinilo 34 zemlje sveta. Vlast koja nema hrabrost i nacija koja nema ambiciju, nemaju nikakvu budućnost, niti je mogu imati“, rekao je Jovanović.

Reagujući na izjavu predsednika Republike, Aleksandra Vučića da Rusiji preti i eventualno izbacivanje iz Ujedinjenih nacija i menjanje Rezolucije 1244, Miloš Jovanović je rekao da je to još jedna besmislica jer ni jedna članica UN ne može biti izbačena bez preporuke Saveta bezbednosti UN

„Da bi do te preporuke došlo, mora da se ima većina u Savetu bezbednosti, a u toj većini moraju biti glasovi svih stalnih članica Saveta bezbednosti, drugim rečima Ruska federacija ima veto. Ako bi se nekim ponovnim kršenjem prava i to dogodilo, to bi značio kraj međunarodnog sistema kakvog ga poznajemo od 1945. godine“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari