Jovanović: Tender za tramvaje CAF bio po strogim pravilima 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je tender za nabavku tramvaja CAF bio sproveden po strogim pravilima Evropske banke za obnovu i razvoj.

On je rekao i da je odluka da se posao vredan 60 miliona evra dodeli španskoj firmu, a ne hrvatskoj „Rade Končar“, doneta na osnovu komisije sastavljene od profesora Mašinskog fakulteta.

Takva odluka je bila očekivana, jer se španskim tramvajem voze stanovnici više desetina gradova sveta, a hrvatski je do tada kupio samo grad Zagreb, navodi Jovanović u pisanoj izjavi.

Srpska napredna stranka, umesto da odgovori na pitanja o besmislenom ukidanju trolejbusa u Beogradu i neobjašnjivom poskupljenju parkiranja za 30 odsto u javnim garažama, skreće pažnju javnosti na izmišljene afere iz perioda pre njene vlasti, istakao je Jovanović.

Ukoliko Srpska napredna stranka ima računicu da su hrvatski tramvaji najbolje rešenje za Beograd, neka ubuduće kupuju njih. Ako je nemaju, neka prestanu da obmanjuju javnost i da izvlače pare iz budžeta na jelke, gondole, 54 fontane i slične besmislice, poručio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari