Jovanović: Više volim Vulina na čelu BIA nego nekog ko je prozapadno orijentisan 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da „više voli“ što je doskorašnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin postavljen za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), nego da je na čelo te službe izabran neko ko je „prozapadno orijentisan“.

„Nezavisno od lika i dela gospodina Vulina, iz moje političke perspektive i s obzirom na međunarodni kontekst, to nije vest koja me šokira. U ovim okolnostima, gde imate ozbiljan sukob (u Ukrajini), a ja bih čak rekao i civilizacijski, važnije je kakav se signal šalje. Više volim i njega na tom mestu, nego nekog ko je prozapadno orijentisan“, naveo je Jovanović za dnevnik Nova.

Ponovio je stav da Srbija ne može da postane članica EU, jer se kako je rekao, „od nas traži priznanje secesije Kosova i Metohije“.

„Zalažem se za najtešnju saradnju sa EU: od univerzitetske, akademske do svake druge, ali ne možemo da budemo članica, jer traže od nas priznanje secesije što je neprihvatljivo“, naveo je lider Nove DSS

 

Upitan da li to znači da „treba da budemo ruska gubernija“, Jovanović je odgovorio da se ne radi o tome, već da „sa Rusijom treba da sarađujemo“.

„Od Rusije smo dobili podršku u Savetu bezbednosti UN, dobili smo i preferencijalne cene gasa i to ozbiljne. To vam je značajan impuls za opstanak industrije. I još nešto: činjenica je da nas Rusija nikad nije bombardovala“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari