Jovanović: Vučić kao Tadić i Koštunica 1Foto: Fonet/DS

Aleksandar Vučić danas, kao i Tadić i Koštunica, prilikom izbora direktora BIA prednost daje ličnom poverenju i to znači da će Bratislav Gašić biti lojalan Vučiću , a da će u drugom planu biti profesionalni interesi i obaveze BIA, izjavio je lider LDP Čedomir Jovanović.

Bratislav Gašić autoritet temelji na ulozi koju ima u Srpskoj naprednoj stranci i u orbiti Aleksandra Vučića kao i autoritetu koji na njega prenosi Vučić kandidujući ga za direktora BIA, što nije bio slučaj sa dosadašnjim direktorom koji je bio bez ikakve lične političke težine, istakao je Jovanović.

Izbor Bratislava Gašića za direktora BIA predstavlja kontinuitet u upravljanju službama bezbednosti koji smo pokušali da promenimo, poštujući pravilo da službama bezbednosti treba da upravljaju ljudi koji potiču iz same službe i kojima je to profesionalni poziv, ukazao je Jovanović.

Jovanović podseća da smo to uradili 2001., imenovanjem Gorana Petrovića, a potom i imenovanjem za vršioca dužunosti Andreja Savića, Miše Milićevića krajem 2002. godine.

Svi su, kako je ocenio Jovanović, mimo nas mnogo više pažnje poklanjali činjenici da postave političku kontrolu nad BIA od potrebe da profesionalno obavljaju poslove.

Jovanović je istakao da nema razlike u onome što su nekad radili Koštunica i Tadić od onoga što danas radi Vučić i da ovaj slučaj ne predstavlja ni veću ni manju politizaciju od bilo kog imenovanja do sada, uz favorizovanje politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari