Jovanović: Vučić prihvatljiv sagovornik 1Foto: FoNet

Liberalno demokratska partija (LDP) će do kraja meseca izaći sa predlogom građanske platforme za Srbiju, koja će biti vrlo iskrena kad govori o problemima zemlje i neće biti destruktivna, kao što su uglavnom opozicione politike, najavio je danas lider te stranke Čedomir Jovanović.

Ukoliko se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vidi u tome, on je prihvatljiv sagovornik, „kao i Saša Janković, Boris Tadić, Vuk Jeremić i drugi“, rekao je Jovnović na konferenciji za štampu.

Moj lični komfor u situaciji kad treba sa nekim da razgovaram nije tema o kojoj treba da se razmišlja, istakao je on, uz objašnjenje da treba da se priča „sa onim ko može da ti pomogne da rešiš problem“.

Jovanović je poručio Jankoviću, Tadiću i Jeremiću da kažu šta će sa Bosnom i Hercegovinom, Kosovom, ekonomijom, zdravstvom, obrazovanjem, medijima… „nek ne pričaju više o Vučiću“.

On je konstatovao da u onom što Janković nudi, u 11 principa za zajednički nastup opozicije, ne vidi previše koristi za Srbiju, jer, kako je rekao, na jedan nevešt način daje smisao koji ne postoji – njegovom ličnom i isključivom stavu koji je posledica frustracije Vučićem.

To se odnosi i na Tadića i Jeremića, precizirao je Jovanović i ocenio da u onom što Janković predlaže opoziciji vidi „previše alibija i nepotrebnih izgovora“.

Ima previše autodestrukcije u tih 11 principa Jankovića. Ko razuman danas u svetu može da razume stav da samo Srbija ima pravo da bude zemlja u kojoj jedni sa drugima, čak ni ne želimo da razgovaramo, naglasio je on.

Jovanović je ponavio da će LDP na izbore u Beogradu ići sama ili „sa onima koji će sutra biti“ deo njegovog pokreta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari