Jovo Bakić: Pozvan sam u policiju zbog zloupotrebljenog intervjua NIN-u

Ostavite komentar


      1. Koja god vlast dodje posle njih, nemoj samo njih da imitiraju. Kao sto je uradio i umrtvio situaciju Voja Kostur (Vojislav Kostunica) posle Milosevica.

    1. Na žalost, u pravu ste. Sem ako ga zbog previše otezanja u ‘rešavanju kosovskog problema’ Zapad ne pusti niz vodu.

    2. Dražo, Dražo…simptomatično je da se neki komentatori pojavljuju više puta s komentarima po istoj vesti a da se, recimo meni nikada ne objavi komentar. Pa nije demokratija ni ono što vi mislite da jeste. Zaključak je, svi srbi su isti, posebno kad imaju vlast (u bilo kom obliku i na bilo kom nivou i u bilo kojoj oblasti) kao što ti Dražo imaš neku vrstu vlasti u Danasu.

  1. Veliki pozdrav za velikog coveka,Profesora Dr Jovu Bakica ! Trebaju nam ovakvi ljudi da bi oslobodili Srbiju koja je dolaskom onog monstruma pickoustog postala brlog najgore vrste.

    1. On ne kaze da nije rekao. Ne znam sta lupetas?

  2. Pročitao sam šta je rekao dr Bakić i u emisiji mentalno razgibavanje čuo odgovor Vučića na pitanje novinarske Pinka.
    Slažem se da je sve u pitanju novinarske Pinka podmrtaćina i da nema veze sa Bakićevim intervjuom.
    Mislim da to sve režira Vučić, koji je pozvao Bakića i lidere opozicije na fajt.

    1. Zar vi mislite da polupismene novinarke i novinari Pinka smišljaju pitanja za Vučića?

  3. Pa naravno da ste privedeni, profesore,
    juče je Vučić tražio da tužilaštvo reaguje na Vaše „pretnje“.

    Ne možete Vi, sociolog profesor BG Univerziteta da analizirate kako će ova vlast da ode.
    A na slobodnim izborima sigurno neće, to je jasno kao dan.

    1. Od mnogo sendvica urusava se zdravlje! Botovi to jos uvek ne znaju?

    2. Dok samo pozivaju vi botovi nemate sta da brinete. Ali ako krenu sa nasiljem, sta cemo tad?

  4. Jovo i Djido – dinarski nadrisocijalci kao iz Selenicevih „Oceva“. „Oni sto posteno nisu naucili da hodaju po ravnom a hoce da uvode sopstveni red u sve sfere drustva“ – tako nekako glasi pasus naseg akademika iz te knjige. Koji se doduse odnosio na politicke komesare onih posleratnih vremena ali moze komotno da se primeni i na ovo danas. Jer oni i jesu direktni naslednici onih komesara. Samo im se sada „vjeruju“ zove demokratija.

    1. Ako ćemo iskreno, mene ovi unapređeni šešeljoidi neodoljivo podsećaju na partizane, i po svojoj dogmi i po slepom verovanju u Vođu. Ali, čak su i partizani pitali struku za ponešto (treću žicu gondole), za razliku od ove njihove reinkarnacije…

      1. Jel’ to onu struku koja je partizanstinom zasela na delove univerziteta da „kontrolise omladinu“? Ili one eksperte sa dvojnim drzavljanstvima poput G17 poslane da nam satru mucenu privredu? Gde im je ostatak prosvete i nauke? Ili ovakve simbioze navedenih (ni Djido nije bez prodekanskog pedigrea), kojima bi put bio utrt i da su tek izasli iz sume? U smislu „Za pocetak je vazno zvati se Jovo ili Djido“? Mada moje ovakve odgovore, iako ne vredjam, ne objavljuju, jer ovako ostavlja utisak nekakvog nadgornjavanja.

    2. Ne kažem da sam nešto pametan, ali nisam uspeo da dokučim poentu vašega komentara!

    3. Jovo Bakić je sociolog, politički analitičar i društveni kritičar.
      Završio, magistrirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu,
      usavršavao se na Univerzitetima u Oksfordu, Helsinkiju i na Univerzitetu Masačusets u Amherstu.

      RTS prljavo podmeće i falsifikuje reči profesora Bakića što je za tužbu.

      1. U istoj knjizi „Ocevi i oci“ akad. Selenica su u detalje opisani slicni likovi koji nemaju jedno zanimanje, nego se eto „bave“ svim i svacim, onako u startu od vrha, drustvenjacki. Iako slicne pojave ne poznaju mnoooogo vece i uredjenije drzave. Nego nek mladjahni Jovo ne spominje previse duge cevi, ako nije spreman sa istima da stvarno vojuje. A siguran sam da nije

        1. Niste shvatili da je tom pričom o dugim cevima Jovo Bakić kritikovao opoziciju koja je ušla u RTS.

        2. Niste shvatili da je tom pričom o dugim cevima Jovo Bakić kritikovao opoziciju koja je ušla u RTS.
          I da li vi uopšte znate šta je – sociolog?
          Sumnjam.

          1. Na koliko ste se svetskih univerziteta usavrsavali vi Marija i vasa deca? Sumnjam na isto onoliko koliko i ja i moj podmladak. Jer je eto neko bio bogomdan da seta na njih 10. I ja sad treba da se bespogovorno divim takvim likovima i skacem na njihova „pumpanja“? Da bi i njihovi unuci sutra prohodili po slicnim univerzitetima? Ne hvala.

        3. I ostavi se ti jednog Selenića.
          Očevi i oci su roman o komunističkoj bandoglavosti, otimačini (glavnom junaku komunisti otimaju stan), isključivosti, vatrenima parolama umesto argumenata, i surovim razračunavanjem sa svakim ko sumnja u njihov svetonazor.

          Nešto ti poznato?

          1. Procitajte ponovo knjigu, promakla vam je poenta. Izmedju ostalog o propadanju slabusne gradjanske klase u Srba. Da bi vodio gen onih koji nisu umeli detetu ni ime Jovan da daju. Jer su grad videli tek 45te, a tramvajske sine preskakali narednih 5-6 godina da ih ne udari struja. Nece vas podrzavati ni njihovi potomci. Mame i tate su ih dobro naucile da gledaju samo sebe, bezobzirno.

        4. Komentar Vam je maliciozan i ne baš smislen, Petre. Jovu Bakiću se ima šta zameriti, ali nikako i to za šta ga Vi optužujete. Čovek je sociolog, i upravo time se i bavi.

        5. DRHTE LOPOVI
          Velika smetnja ovim Vućevim saradnicima je to što ovaj Bakić normalan čovek. Smeta im što nije izdajnik i običan lopuža. Što nije rasprodao celu Srbiju. Što se zalaže za pravnu državu i slobodu medija u Srbiji. Smeta im istina i zato ga mrze, i oni a posebno Vučić.
          Ali: „Ide dan vidovdan“…
          P.SAJDŽO BOGUTOVAC

          1. I to se zalaze na jedan krajnje intelektualan i legalisticki nacin – dugim cevima. Nije moj komentar maliciozan nego njegovo huskanje. Nego da je malo u zivotu popio „cutek“ kao mi ostali ne bi se ovako ostrio. Uprazno.

        6. Mene cudi sto su vam problem oni koji “ su grad videli tek 45te, a tramvajske sine preskakali narednih 5-6 godina da ih ne udari struja“, a ne smeta vam manipulatorska i koruptivna vlast, malogradjanstina i laz koji se neguju na svim kanalima sa nacionalnom frekvencom i u provladinim novinama .

        7. Opet pitam, u kom delu svog komentara ne prepoznajes tog lika kojeg bespomucno branis. Analiziraj malo sebe pa ces videti u kakvom si tunelu… Kritikujes likove i dogadjaje, braneci iste takve osobine kod nekog drugog. Znaci, smehotresno. To sto „kitis“ svoje komentare ne znaci da imas pojma o cemu pises. Mozes da podvedes pod nekakvu „pesnicku slobodu“, ali je i dalje to najobicnije naklapanje i lupetanje.

          1. Idi spavaj covece, bavi se necim, porodicom, mucis se u 1 nocu. Get a life man, stvarno nije zdravo. Pitaj jova da li spava snom pravednika?

  5. Aj’ ne cepidlačite, može to i „kratkim cevima“ da se reši.

    1. DRHTE LOPOVI
      Velika smetnja ovim Vućevim saradnicima je to što ovaj Bakić normalan čovek. Smeta im što nije izdajnik i običan lopuža. Što nije rasprodao celu Srbiju. Što se zalaže za pravnu državu i slobodu medija u Srbiji. Smeta im istina i zato ga mrze, i oni a posebno Vučić.
      Ali: „Ide dan vidovdan“…
      P.SAJDŽO BOGUTOVAC

      1. Ovoj vlasti je i iznošenje istine huškanje na rat. Hoće i dupe da mi zatvore…
        P.Sajdžo bg.

    2. Ne bih se ja razbacivao nikakvim cevima i cevkama („kratkim“ ili „dugim“), to se mora čuvati za „ne daj Bože“, pu, pu, pu. Za rešavanje standardnih, nekih sitnih i malo krupnijih političkih problemčića – ako se, zlu ne trebalo javi potreba – mogu se koristiti stvari iz prirode, ne koštaju takoreći ništa, u našem narodu poznate kao motke koje se, po želji, mogu ‘oplemeniti’ nekim organskim ostacima, takođe prirodnim. Znači, sve u duhu prirode. I prirodno.

  6. Svako ko izjavi ovako nesto mora da odgovara za svoje reci, ovo je pravna drzava i pretnje koje opozicionari upucuju medijima nisu nesto na sta treba zatvarati oci.

    1. ….po sluzbenoj duznosti o pravnoj drzavi sa unazadjenim pravnim sistemom.Ccccc…Bolje vam je svima iz ove vlasti razmisliti sta ce biti posle ( nadam se da ce tada pravni sistem proraditi).

    2. Samo vi hapsite, privodite i glumatajte pravnu državu, to će samo ubrzati pobunu potlačenih i uklanjanje okupatorske vlasti revolucijom.

    3. Sećate se izjave Vuka kad je postao ministar kod vlade SPS&SRS devedesetih-Ja nikad nisam rekao Slobo Sadame.

  7. Jos jedan atak “vlasti“ na normalne i pametne ljude. Podrska Jovi Bakicu.

  8. „to je problem ove Republike, mafija je otela i zarobila našu Republiku, a na nama je da pokušamo da je oslobodimo“ … Tacno je sve sto ste ovde naveli gospodine Bakicu! Mi smo uz VAS a ne uz OVU MAFIJU koja po nagovoru Vucica pravi ovakve bljuvotine! Treba pronaci ko je naredio policiji da vas maltretira kao slobodnog gradjanina koji ima pravo na svoje misljenje, a potom pokrenuti tuzbu i odstetni zahtev da se mafija pusi!!! BAKICU, cestiti narod je uz tebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Pa sustina vaseg intervijua je da ste pozvali na duge cevi,strasno.

    1. Pogresno ste protumacili Aleksandre@, sustina je da je Bakic mislio na zute, pardon obojene motke kojima bi narod oterao , ne pobio, nego oterao mafiju sa vlasti!!!!

      1. Sasvim tacno…od takve motke svi beze i niko ne bi cekao da ga ona dokaci

  10. Podrska za profesora Bakica! Ovo se moglo ocekivati. Povod je lako naci! Nije cilj da se profesor zaplasi, znaju dobro da to ne mogu. Njima je vazno
    da posalju poruku gradjanima sta ce biti ako se suprotstave vlastima! Nadam se da nece uspeti u tome. Ojacali su gradjani, ustali, rekli glasno sta misle o njima.

  11. Gosn’ Bakiću, promeni „prašak za pecivo“, izgleds da je mnogo jak.

  12. Pojavio se najzad covek koji ce nas povesti do konacne pobede.Jova za predsednika

  13. Opasi Jovo redenike, nazuj cipele i zovni Djida pa sa dugim cevima u akciju. Ali bez telohranitelja i rodjaka.

    1. Baš kao braća Vučić i Mali onomad na Žandarme. Bez telohranitelja…

  14. Kada se spinuje, nije bitno sta je izreceno nego ko je navodno pokrenuo postupak> Strasno .

  15. „taj upad budalast, osim ukoliko se ne ide dugim cevima“. Pa šta si rekao Bakiću?

    1. Pa rekao je to što si ti citirao. Zašto ga ponovo pitaš? E sad’ ti po želji dodaj, oduzmi, podeli, dopiši, tumači, zamišljaj, maštaj, smatraj, konstruiši, rekonstruiši, konsultuj se, diskutuj, istražuj,……….. i tako ćeš izvući svoj, jedinstven, lični,……i nepokolebljiv zaključak o suštini rečenog. A,…….verovatno će se javiti i neka ideja direktno iz kosmosa i eto tebi zadovoljstva i zabave, a možda se javi i neka ideja o pisanju nekog štiva na tu temu.

  16. E moj Bakiću, ne vredi ti to što si sociolog kada hoćeš sa cevima da upadaš u zgradu RTS-a…

  17. Ja, Predrag Rendulic, 0307973783718,Maljenska 6/12 Karaburma, Beograd, u potpunosti delim stavove Jova Bakića, izrečene o ovoj vlasti i spreman sam da preuzmem svu odgovornost i eventualne sankcije kao i gospodin Bakić…

  18. Vreme je gospodine Bakicu da oformite politicku partiju…i krenemo protiv svih od 1990.godine na ovamo koji su se pokazali kao grobari drzave,nasih zivota i sudbine!Vreme istice…a takvih kao sto ste vi nema..druge da se pojave ne mozemo cekati!!!

  19. Da, ovakva reakcija navrhvođe i njegovog sluge, Stefanovića, lažnog dr nebojše, čak i kada Hrkalovićka više nije u MUP-u, je očekivana, mada ni najmanje pametna, a pamet se od ljudi radikalsko-naprednjačkog duha i ne očekuje. Ipak, saznanje o ovom događaju mi ostavlja gorak ukus, pitam se da li su ga prozivali policijski islednici i o izjavama o „revolucionarnoj pravdi“? E, ako nisu, predlažem da pozovu mene, ja ću im objasniti da da će svi članovi zajedničkog kriminalnog poduhvata a pre svega visoki šefovi te bande, Srpske neofašističke stranke, u jednom trenutku biti izloženi pravednoj kazni, onako kako se to već dešavalo od francuske buržoaske revolucije do danas, a takva dešavanja nisu mimoilazila ove predele. Uostalom, znalo se kako se postupalo sa zločincima, kolaboracionistima i ostalim narodnim neprijateljima kakvi su navrhvođa i njegov ološ. .

  20. Ti Petre! Šta ti ono znači: “
    „Njegovo huškanje“ u (Bakić) komentaru? Znaj Petre opasan je onaj koji ćuti i organizuje ubistva. I Petre jedno ozbiljno pitanje!
    Šta da se radi sa „čovekom“ koji izvrši izdaju i opljačka narod, a pri tom potpuno blokira rad suda i medija Srbiji? Odgovori daso, glasno i jasno. Najmanja kazna za ovo je doživotna robija. Ovo je pitanje za celu vladajuću stranku a posebno za ministarku pravde koja spava tamo…
    P..Sajdżo Bogutovac

    1. Ma Petar svira „onoj stvari“. Vidis da nema pojma o cemu pise, vazno je da nakupi bodova za rang listu.

  21. hahah Jovo Bakic je klasicna podmetacina sluzbe.. .nedozreo pajac, koji ce da privuce apstinente i ove priglupe iz opozicije, nesto kako sasa jankovic, i onda ce posle da vas grdno razocara… posto ovu demagogiju koju on prosipa, kao ono deca u srednjoj kada zmisljaju sta bi oni kada dodju na vlast.

    1. Ha, i ti opisujes nekog drugog lika i neke druge ljude opisujuci Bakica i njegove „sledbenike“. Pa ono sto Vucic radi je cist materijal za onanisanje mladim nacionalistima i losim djacima. Tako vas i drzi pod svoje jer vam daje utisak da ste bitniji i vazniji od onog sto jeste. To sto imate nekakvu vlast u rukama ne moze ispraviti to kolike ste nule citavog zivota i sto je najvaznije te nule cete ostati do samog kraja.

    2. Dobro uočeno! Jovo je podmetačina. To razumem. Ali, ko nije? Ili nam niko drugi ne treba? Sve je u najboljem redu? Veliki Vođa je pravi?

  22. Smeo bih da se kladim – kao da sam Nostradamus – da ce guru AV „poginuti“ od sopstvene ruke. Srusice ga njegove ulizice. Toliko sam u nto uveren… Kao da gledam., jer toliko sminkanje svega nece mu na dobro izaci.

  23. Gospodo svi na ulicu veceras u 9. Komentari u novinama nece smeniti diktatora. Mogu samo da zamislim sta ce tek da radi kad preda Kosovo I Metohiju, Amerikanci nisu uopste gadljivi na diktatore, setite se Saudijske Arabije. Svi na ulicu ili nam nema spasa.

  24. I gde su ostali intelektualci u Srba, da stanu u zaštitu J. Bakića i slobode govora i tekovina modernog društva.
    Žalosno je ali većina srpskih intelektualaca su običan bofl koji vire iz mišijih rupa i osmatraju kojem jatu se prikloniti.

  25. Jovo Bakic,sta reci,svaka u centar.Ko ne razume ovog coveka,verovatno to i ne zeli.Sendvicari koji ste se ovde odomacili idite na vas dezinformer,bljuc,kurir itd,nemojte da se mucite ovde i trujete normalan svet!Hvala Danasu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.