Jugović: Vučić insistira da stavove iznosim slobodno i da ih branim argumentima 1Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Vučić insistira da svoje stavove iznosim slobodno i da ih branim snagom argumenata. Nikada nisam zbog svojih javnih nastupa imao problem sa Aleksandrom Vučićem. Tako će i ostati sve dok su moji javni nastupi u funkciji jačanja Srbije – ističe za Danas narodni poslanik Srpske napredne stranke Bratislav Jugović, koji reaguje na tekst iz našeg lista „Grbović: Izjava Jugovića je erupcija ličnog integriteta“, a povodom tabloidnih napada na njega, nakon što je prilikom gostovanja na TV Hepi stao u odbranu inspektora Slobodana Milenkovića, jednog od glavnih aktera u otkrivanju afere Jovanjica.

On navodi da opozicija pokušava da ga predstavi kao žrtvu zbog njegovog nepokolebljivog stava da Slobodan Milenković nije prljav policajac.

– Još jednom ponavljam da je Slobodan Milenković častan policajac i da je heroj nacije. Novine koje su me blatile finansira perač Belivukovih para. Upravo svojom borbom da perač Belivukovih para ne sme ostati na slobodi zaradio sam skandaloznu naslovnu stranu lista „Objektiv“. Srbija je zemlja u kojoj nije dovoljno da Milenković bude nagrađen, već je neophodno da perači Belivukovog novca završe u zatvoru, naručito ako su bliski SNS – naglašava Jugović.

On predsedniku Pokreta slobodnih građana Pavlu Grboviću zahvaljuje na lepim rečima i toplo mu preporučuje da se distancira od, kako kaže, „tajkuna“ Dragana Đilasa, ako hoće da traje na političkoj sceni. Jugović navodi da je njegova ocena da je mnogo beskičmenjaka u SNS-u tačna, ali da je i tačno da beskičmenjaštvo decenijama stanuje na političkoj sceni Srbije, te da će tako ostati sve dok se ne promeni izborni sistem.

On se obraća i potpredsedniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću, koji je takođe za naš list komentarisao njegov slučaj.

– Za razliku od Pavla Grbovića, gospodin Aleksić iz Trstenika nema političku budućnost iz najmanje dva razloga. Prvi, zato što je godinama u vlasništvu Vuka Jeremića. I drugi, zato što je patološki opsednut Andrejom Vučićem, bratom predsednika Aleksandra Vučića. Njegove lažne optužbe na račun predsednikovog brata nisu samo užasne, nego su i rezultat njegovog stanja u kojem se nalazi otkako je blizak Vuku Jeremiću – kaže Jugović.

Glavni urednik Objektiva Duško Vukajlović, upitan da prokomentariše tvrdnju Jugovića da je „svojom borbom da perač Belivukovih para ne sme ostati na slobodi zaradio skandaloznu naslovnu stranu lista Objektiv“, ovako odgovara za naš list.

– Ja se ne vidim tu kao druga strana, a posebno ako me gospodin Jugović optužuje da sam perač nečijih para, onda, stvarno, to je suludo. Suludo je da komentarišem takve izjave gospodina Jugovića. Mislim da bi njemu bolje bilo, kada ga iz Objektiva novinari pozovu, da odgovori na pitanja naših novinara, umesto što zove druge medije i žali se na naše novine – poručio je Vukajlović i dodao „činjenica je da je apsolutno tačno sve što smo objavili o poslaniku Jugoviću“.

Podsetimo, Jugović je osvanuo na naslovnoj strani Objektiva nedugo posle izjave koju je dao prilikom gostovanja na TV Hepi, u kojoj je stao u odbranu inspektora Slobodana Milenkovića, jednog od glavnih aktera u otkrivanju afere Jovanjica.

– Mene ovde iskreno brine sudbina policajca Milenkovića. Ja ne mislim da je Slobodan Milenković, koji je izgubio prst jureći kriminalce, koji je toliko droge sklonio sa ulice, da je on prljav policajac. On je predstavnik institucije i ja uvek želim više da verujem institucijama nego okrivljenom – naveo je tada Jugović na Hepiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari