Kakav će biti redosled kandidata na listiću? 1Foto: Tviter/@NaStrazi

Redosled kandidata na glasačkim listićima na izborima za predsednika Srbije određen je večeras javnim žrebom u Republičkoj izbornoj komisiji.

1. Saša Janković

2. Vuk Jeremić

3. Miroslav Parović

4. Saša Radulović

5. Luka Maksimović

6. Aleksandar Vučić

7. Boško Obradović

8. Vojislav Šešelj

9. Aleksandar Popović

10. Milan Stamatović

11. Nenad Čanak

Broj prikupljenih potpisa nije bio presudan u određivanju redosleda liste. I na izborima 2012. godine, redosled je utvrđivan žrebom, pa je tako prvi na listi bio Zoran Stanković, nekadašnji ministar zdravlja, koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, dok je aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio na poslednjem, 14. mestu. Tadašnji predsednik i lider Demokratske stranke Boris Tadić ispred svog imena imao je redni broj tri.

Izbori za predsednika Srbije biće održani 2. aprila. Ukoliko nijedan od kandidata u tom prvom krugu ne bude imao natpolovičnu većinu od broja izašlih, dvojica kandidata sa najviše glasova oprobaće snage u drugom krugu. To glasanje održalo bi se dve nedelje kasnije – 16. aprila, na Uskrs.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Kakav će biti redosled kandidata na listiću?”

  1. Skoro je na nekom skupu putujućeg cirkusa sns-a ““vidoviti““ Krkobabić poručio ““zaokružite broj 1 na izborima““. Odlično, neka ga poslušaju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.