Kako Aleksandar Jovanović Ćuta i Milica Đurđević Stamenkovski štede struju? 1Foto: Beta/Emil Vaš i Dragan Goić

Aleksandar Jovanović Ćuta lider Ekološkog ustanka za Danas kaže da struju štedi tako što isključi televizor kad se na njemu pojavi predsednik Srbije.

Tema enegretske efikasnosti i štednje struje nameće se budući da je svet zapao u krizu zbog rata u Ukrajini, u Srbiji se najavljuje rast cene električne energije, a premijerka Srbije Ana Brnabić je govoreći o štednji rekla da je tokom boravka u Velikoj Britaniji odvijala sijalicu sa lustera da bi uštedela struju.

– Struju štedim tako što isključim TV kad se pojavi Aleksandar Vučić, što preporučujem svima. Korist je višestruka. U isto vreme štediš struju i čuvaš svoje mentalno zdravlje – kaže Jovanović.

Televizor isključuje i Milica Đurđević Stamenkovski, liderka Zavetnika.

Ona za Danas kaže da ne zna da li u Londonu odvrću sijalice, čipaju štekere, seku kablove, ali mi u Srbiji isključimo uređaje koje ne koristimo.

– Obično je dovoljno pritisnuti dugme. Svoju odgovornost prema korišćenju električne energije ovih dana najčešće ispoljavam sve češćim gašenjem televizora i mogu vam reći da baš dosta uštedim. Preporučujem svima koji ne odvrću sijalice na lusteru – kaže Đurđević Stamenkovski.

Premijerkina izjava o odvijanju sijalice izazavala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari