Kako je novinar u Njujorku snimio Vuka Jeremića? 1foto EPA/PETER FOLEY

Dugogodišnji novinar i dopisnik Al Džazire Balkans iz Vašingtona Ivica Puljić snimao je specijalnog izaslanika Srbije Vuka Jeremića kada je u pratnji saradnika napuštao hotel u Njujorku, a došlo je i do razmene gestova prstima, kako pišu mediji.

Jeremić je u Njujorku boravio kako bi predsedniku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predao pismo koje je napisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić o najavljenoj Rezoluciji UN o Srebrenici.

Jeremić je sa saradnicima izlazimo iz hotela, a Puljić je sedeo u bašti hotela i snimao. Vidi se na jednom snimku kako Jeremić, u pratnji nekolicine saradnika, među kojima je i Stefan Jovanović, poslanik i portarpol Narodne stranke, pretura po koferu iz koga je izvadio odelo.

Na snimcima objavljenim na platformi Iks, Puljić komentariše sve to što Vuk Jeremić i njegovi pratioci rade u ironično-satiričnom maniru.

Kada su seli u auto, Stefan Jovanović je ka bašti hotela pokazao tri prsta, i tako pozdravio Puljića, koji je na to prekinuo snimanje, da bi kasnije objavio novi snimak na kome se vidi srednji prst u pravcu srpske delegacije.

„Ne mogu izdržati. Šta bude da bude. Jeremićev odlazak iz hotela sam puštao uživo. Jedan njegov bambus mi iz auta pokazao tri prsta. Ja sam se smijao, ali ipak nisam izdržao. Snimio tip pored mog stola. Nije išao uživo, ali bilo je srca. Kao da ja nemam prstiju“, naveo je Puljić u objavi na društvenoj mreži Iks.

Puljić je inače, u nizu objava na Iksu, izvestio i kako je izgledao sastanak u UN, na kome se razmatrao nacrt Rezolucije o Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari