Kako Marko Đurić komentariše fotografiju sa Milanom Radoičićem? 1Foto: FoNet (Arhiva)

Marko Đurić, ambasador Srbije u Americi oglasio se povodom fotografije koja je osvanula na društvenim mrežama na kojoj je on sa Milanom Radoičićem, bivšim potpredsednikom Srpske liste koji je preuzeo odgovornost za incident 24. septembra u Banjskoj.

On je na društvenoj mreži Iks napisao da bi bio razočaran da povodom njegovog skorašnjeg povratka nije povedena negativna kampanja.

“Makar i prilično jadna. Nemam nameru da se pravdam Kurtiju i Svećlji niti njihovim botovima i drugim zlonamernima za bilo šta. Nikada nisam krio niti se stideo vrlo javnih kontakata koje imam u okviru posla koji obavljam. Osim sa različitim srpskim predstavnicima sa kojima i dalje ostvarujem redovan kontakt i volim da se sretnem i danas, sastajao sam se mnogo puta, takođe u okviru posla koji obavljam i sa brojnim albanskim liderima koji se od domaćeg i međunarodnog pravosuđa terete za neopisive ratne zločine protiv mog naroda. To mi je lično uvek padalo neuporedivo teže. Kao i susreti koje sam morao da imam sa etnonacionalistima Kurtijem i Svećljom koji brutalno gaze osnovna ljudska prava Srba na KiM i imaju nevinu krv na svojim rukama”, napisao je on.

Kako je dodao, duže je odsutan iz dnevne politike, pa mu je pomalo začuđujuća strast sa kojom neki u javnom prostoru vode kampanju protiv sopstvene zemlje, misleći da će tako da ostvare političku korist.

“Očekuju ih međutim nova velika razočarenja u skoroj budućnosti. Vraćam se uskoro i jedva čekam da se suočim sa svima njima zajedno”, zaključio je Đurić.

Fotografiju je objavio je Portal RKS news sa Kosova, uz navode da ona otvara ozbiljna pitanja o vezama između političkih krugova i osoba poznatih po kriminalnim aktivnostima.

Kako se vidi na fotografiji, Đurić i Radoičić sami sede za stolom u restoranu. Međutim, nije poznato kada se desio ovaj susret ambasadora Srbije u SAD i Radoičića, koji je pod sankcijama Amerike zbog korupcije i za kojim je raspisana Interpolova poternica na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari