Na mreži „X“ pojavila se fotografija Milana Radoičića i Marka Đurića: Kada i gde su se sreli? (FOTO) 1foto Miloš Tešić/ATAImages

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i nekadašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić sastali su se u jednom restoranu, vidi se na fotografiji koju su u subotu uveče na društvenoj mreži „X“ delili mediji i korosnici te mreže sa Kosova.

Na fotografiji se vide Đurić i Radoičić kako sami sede za stolom u jednom restoranu, a korisnici društvene mreže „X“ su naveli da je ona nastala u Srbiji.

Međutim, nije poznato kada se desio susret ambasadora Srbije u SAD i Radoičića, koji je pod sankcijama Amerike zbog korupcije.

Oni koji su ovu fotografiju delili, tvrde da ona ukazuje da će Marko Đurić biti predsednik nove srpske vlade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre tačno mesec dana boravio u Njujorku, odakle je poslao poruku da se Đurić vraća u Srbiju i da veruje da će imati „jednu od veoma važnih funkcija u zemlji“.

Da je Đurić viđen za novog premijera napisao je na mreži „X“ i Florijan Biber, profesor Univerziteta u Gracu i stručnjak za Balkan, reagujući na vest da je Ana Brnabić dobila novu funkciju – mesto predsednika Narodne Skupštine Srbije.

Za Radoičićem je na Kosovu raspisana interpolova poternica zbog organizovanja oružanog napada u mestu Banjska na Kosovu u septembru 2023. godine. Tada su poginuli jedan kosovski policajac, kao i trojica Srba iz Radoičićeve grupe.

On je u Beogradu javno preuzeo odgovornost za taj događaj, a u pritvoru je proveo jedan dan zbog optužbi za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Mesto Radoičićevog boravka je od tada nepoznato, a nedavno se na društvenim mrežama pojavio snimak vatrometa povodom njegovog rođendana, koji je organizovan na Kopaoniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari