Kosovska televizija objavila snimak na kom navodno Milan Radoičić udara bivšeg čelnika Kosovske Mitrovice, Spirić to demantuje (VIDEO) 1foto: Printscreen/Facebook/RTK

Javni servis Kosova objavio je video snimak na kojem se navodno vidi doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić kako udara drugu osobu, za koju se tvrdi da je bivši predsednik Privremenog organa Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, koji je te navode demantovao za režimski „Informer“.

Spirić je nestao iz javnosti prošlog avgusta, kada je i smenjen sa pomenute funkcije.

Prvobitna najava kosovskih medija da će ovaj snimak biti pušten je objavom na RTK ispunjena.

„Na snimku RTK vidi se kako Milan Radoičić, vođa agresije oružane terorističke grupe Srbije 24. septembra prošle godine u selu Banjska, brutalno udara Aleksandra Spirića, bivšeg ilegalnog gradonačelnika Severne Mitrovice“, navodi se u tekstu RTK.

Kosovski javni servis tvrdi da se incident desio „pre izvesnog vremena“ na Kopaoniku, u hotelu „Grey“ – čiji je vlasnik Radoičić.

RTK kaže da je pokušao da stupi u kontakt sa Spirićem, ali bezuspešno, dok s druge strane zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani za RTK navodi da Spirić postupak protiv Radoičića nikada nije pokrenuo.

Ni Radoičić nije bio rad za razgovor s novinarima ovim povodom – u više navrata se nije javljao redakciji KoSSev-a.

Nekadašnji potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, prema sopstvenom priznanju, predvodnik je grupe Srba i organizator napada koji se dogodio 24. septembra u Banjskoj.

Šta kaže Spirić?

Objavljivanje ovog snimka Spirića je izvuklo ponovo pred svetla javnosti.

„Nije tačno, vidi se da nisam ja na tom snimku“, naveo je Spirić u izjavi za režimski „Informer“.

Prema nezvaničnim informacijama, koje prenosi portal KoSSev, kao moguća žrtva identifikovana je osoba sa biznisom u Novom Pazaru „na čijim su proslavama svojevremeno navodno bili vidljivi i pojedini uticajni članovi Srpske liste“.

Njegovo povlačenje iz javnosti pratile su spekulacije da je navodno pretrpeo teške batine sa Radoičićeve strane, piše KoSSev.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti pred srpskim organima da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Кosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP КIM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari