Kako reaguje javnost na izbor buduće premijerke?

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio da će mandatar za sastav nove vlade biti Ana Brnabić

Ostavite komentar


  1. Nije mi bitno da li nam je premijer žensko ili muško, gej ili strejt, bitno mi je samo da radi svoj posao na najbolji moguću način. Ali opet, nekako mi je drago da imamo prvu ženu premijera, nadam se da će se dobro pokazati. A ovu izjavu Palme neću ni da komentarišem, gadi mi se.

  2. Zalosno je sto ovi koji kritikuju ne uzimaju u obzir njen rad i ucinak za vreme koje je provela u Vladi.

  3. Svojim radom dokazace da je dostojna poverenja koje joj je ukazao predsednik.

  4. MIslim da žena može isto dobro da obavlja posao premijera kao i svaki muškarac i ne vidim ništa sporno, odluka je na mestu!

  5. Pored ove izjave, bila je danas i druga Vučićeva izjava: da je ponovo suđenje Stanišiću i & je "suđenje Srbiji".
    Kada političari i mediji budu razumeli da Sloba (i njegova pretorijanska garda) = Srbija bio bi to prvi korak ka normalizaciji naše zemlje a dotle nema nista ima dalje da tonemo u živo blato teroja zavere. Zato me uopšte ne zanima ko je na čelu vlade i tsl.

  6. Bas me zanima kakav je to bio ucinak Brnabic u vladi? Kakve su koristi imali gradjani Srbije od Brnabic? Verovatno nikakve; Sta je to uradila u drzavnoj upravi sto zavredjuje paznju? Uziva poverenje u diplomatskim krugovima, a kojim to? Srbiji treba zena predsednik,
    ali Brnabic ni umecem ni znanjem NIJE nivo premijera cak ni siromasne i unazadjene Srbije znaci ni znanjem a ni stasom brate. Sta god da je, nikakve harizme, nikakve sigurnosti, jedna gruba i bezlicna persona. Novinarima bi bilo bolje da napisu nesto vise o tome sta je radila Brnabic i sta je to posebno doprinela da bi imala mesto premijera cak i u vladi jednog Vucica. TO sto je bila direktor vetroparka, to je referenca? kome? i dokle su stigle sestre Udovicki i Brnabic sa vetro parkom i po kojim cenama se Srbiji prodaje ta energija? A seksualno opredeljenje zaista nije bitno; Bilo bi mnogo zalosno ako bi joj to opredeljenje bilo preporuka za funkciju.

  7. Pružimo joj šansu. Dokazala se kao profesionalac. U svoje slobodno vreme neka radi šta hoće, to je njeno pravo.

  8. Burno reaguju oni koji su nezadovoljni prvo sobom, njima niko ne valja, tako da njihovo mišljenje nije bitno.

  9. Čitajući sve ove komentare,stvarno su Srbi čudan narod,kakve veze ima ko je kojem polu naklonjen,treba ceniti naobrazovanje i dosadašni rad te osobe!!

  10. Bilo bi lepo da živimo u zemlji gde postoji odgovornost (na svim nivoima) pa bi onda i razgovor o novoizabranoj premijerki imao smisla. Ovako, na prvo mesto se ističe njeno seksualno opredeljenje i podrška sa "zapada". Možda je najbolji komentar dao "Jutarnji list" koji kaže da je Ana B. bila najbolji ministar u AV vladi. Pa možda i jeste. Nije, makar, naprevila nikakvu štetu (bar još ne znamo) kao ostali misnistri (sa premijerom na čelu). A da će biti poslušna, naravno. Ona je pravi izbor za AV, nema nikakav uticaj u političkim krugovima u zemlji (u krimi ne znam), super se uklapa u predstavu o naprednom gazdi, ako ne bude poslušna lako je zamenljiva (znači ne ugrožava AV ni po kom osnovu). Malo mi je žao ali sama je došla mečki na rupu, sad neka igra uz zvuke doboša.

  11. Kada je konacno ucinjen taj veliki i vazan korak da na mesto premijera Srbije konacno dodje zena, izabrana je ona, koja ne deli ni jednu vrednost ili misljenje sa 90 posto zena Srbije. Izabrana je zena bez politickog stava, misljenja, uticaja, Vuciceva marioneta. Ja sam tuzna, razocarana i zgrozena.

  12. Gej je ok, ali kolaboracija sa ofšor udrugom Volkan beja jeste zločin. Sirota mala ekspertkinja.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.