Kamberi: Ujedinjenje sa Kosovom ili reciprocitet

Ostavite komentar


  1. O korekciji granica i razmeni teritorija po principu kako gospodin navodi moguce bi bilo razgovarati tek ako bi doslo do medjunarodnog priznanja KiM od strane Srbije. Buduci da je u pitanju pokusaj secesije KiM u uslovima uspostavljene medjunarodne uprave UN, nemoguce je razovarati o takvim mogucnostima ma koliko gospodinu to bilo na srcu. Ako bi se islo po sistemu reciprociteta, kako on veli, onda bi svaka nacionalna manjina u svetu mogla traziti legitimno ostvarivanje prava na samoopredeljenje do otcepljenja. Sta cemo onda sa pravom srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj iz koje su evidentno prognani i proterani a pre osamostaljenja Hrvatske su predstavljali konstitutivni narod? Sta cemo sa srpskom zajednicom u BiH, da li oni imaju jednaka prava kao i Albanci na Kosovu?
    O kojem pravu gospodin prica, nije mi jasno? Ovakve insinuacije su u normalnim pravnim sistemima krivicno sankcionisanje jer su usmerene protiv ustavnog poretka i teritorijalne celovitosti drzava. U kojim granicama je Srbija prinata kao nezavisna drzava i clanica UN?

  2. Kamberi moze da trazi i da dobije samo ono sto imaju Srbi u Albaniji i nista vise od toga. Posto cesto putuje za Tiranu neka zastane kod nekog sela gde jos ima Srba, neka zapise sva prava koja ti Srbi imaju i neka to isto trazi i od Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 9

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.