Kancelarija izdvojila devet miliona dinara za sport na KiM 1Foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju (KiM) izdvojila je devet miliona dinara za pomoć razvoju sporta i podršku sportskim klubovima i udruženjima na prostoru KiM, a sredstva na konkursu u decembru dobile su 24 sportske organizacije i kluba, saopšteno je danas.

Zamenica direktora Kancelarije za KiM Dušica Nikolić i pomoćnica direktora Milena Parlić razgovarale su danas u Kosovskoj Mitrovici s predstavnicima udruženja i sportskih klubova koji su na konkursu dobili sredstva Kancelarije o realizaciji tih projekata i budućim potrebama.

Pomoć je namenjena za nabavku neophodne opreme i rekvizita, organizaciju sportskih takmičenja, sportskih škola, radionica i kampova, a sufinansirani su projekti u brojnim sportovima, od fudbala, rukometa, košarke, odbojke, škola šaha, tenisa, atletike u srpskim sredinama i južno i severno od Ibra.

Nakon sastanka, Nikolić je istakla da će Kancelarija nastaviti da pomaže gde god je to moguće, a da je ulaganje u sport važan segment u podršci mladima na KiM, kaže se u saopštenju Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari