Kancelarija za KiM: Grupa Albanaca danas provocirala zastavama terorističke Oslobodilačke vojske Kosova 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Grupa Albanaca danas je, uz zvuke sirena, izazvala provokacije mašući zastavama terorističke Oslobodilačke vojske Kosova kroz mešovito srpsko naselje Vrbovac, u opštini Vitina, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Do ovog etnički motivisanog incidenta dolazi u danu kada je Aljbin Kurti pokušao da sprovede svoje protivpravne i jednostrane poteze kojima je direktno udario na Srbe na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se, nažalost, događa ono na šta Kancelarija svakodnevno upozorava, a to je da jednostrani antisrpski potezi i retorika Kurtija direktno generišu napade na Srbe koji žive južno od Ibra.

Cilj današnjeg incidenta u Vrbovcu je da zaplaši i onespokoji Srbe u ovoj mešovitoj sredini, ali predstavlja i opasnu pretnju preostalom življu, ukazali su iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Dok se Srbima na Kosovu brani da nose majice s porukama „Nema predaje“, Albanci u pokrajini divljaju sa zastavama terorističke UČK i za to niko ne snosi sankcije, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari