Kancelarija za KiM: Istina o Račku je dokazana i niko nam je ne može oduzeti 1foto FoNet Aleksandar Barda

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa nekadašnjim istražnim sudijom Danicom Marinković, koja je 15. januara 1999. godine sprovela uviđaj u vezi sa događajima u Račku i „uprkos brojnim pritiscima, hrabro čitavom svetu iznela istinu zasnovanu na naučnoj ekspertizi i prikupljenim dokazima“, saopštili su iz Kancelarije za KiM.

Dodali su da je Petković zahvalio sudiji Marinković što nepokolebljivo istrajava u borbi za istinu, pravdu i slobodu i konstatovao da je njena profesionalna i metodična istraga doprinela da se utvrde nepobitne činjenice o događajima u Račku, kao i da će i „njeni dokazi će ostati baština narednim generacijama“.

„Činjenice koje je za istoriju sačuvala Danica Marinković ruše svaki pokušaj fabrikovanja događaja u Račku koji su poslužili kao nesuvislo opravdanje i povod za protivpravnu agresiju dela međunarodne zajednice na SR Jugoslaviju“, istakao je Petković.

On je naglasio da je Srbija i danas često žrtva propagandnog delovanja i specijalnog rata koji se protiv nje vodi, a na koji je moguće odgovoriti samo istinom i nikako drugačije.

Sudija Danica Marinković je istakla da nikada nije kasno boriti se za istinu.“Najveća mi je satisfakcija što smo moje kolege i ja prikupili dokaze i utvrdili, istinu koju nam niko ne može oduzeti“, zaključila je Marinković, a prenela kancelarija za KiM u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari