Kancelarija za KiM: Kosovska policija opet upotrebila prekomernu silu 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je da je današnjom akcijom u gusto naseljenom delu Kosovske Mitrovice kosovska policija ponovo demonstrirala prekomernu upotrebu sile, sa ciljem zastrašivanja i sprovođenja terora nas Srbima.

U saopštenju Kancelarije navodi se da je policija danas ispalila više rafala, koji su završili „po kućama srpskih domaćina, zgradama i prozorima“.

„Tek pukom srećom nije bilo povređenih ili stradalih u ovoj akciji prištinske policije, usred bela dana kada je na ulici, vikendom, veći broj meštana, što je unelo ogromno uznemirenje kod srpskog naroda koji je nebrojeno puta stradao upravo od strane Kurtijevih policajaca“, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da je reč o smišljenim provokacijama, koje unose dodatni nemir i podižu tenzije na severu Kosova i Metohije, čega moraju da budu svesni i međunarodni predstavnici.

„Nikakva akcija pod plaštom obračuna s kriminalom ne sme biti povod za dodatnu eskalaciju na terenu i obračun sa srpskim narodom“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari