Katić (POKS): Praznik rada pretvoren u roštilj, a obraćanje Vučića je sramotno 1Printskrin Jutjub/Srbininfo.rs

Portparol Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Božidar Katić ocenio je da ogromna većina građana Srbije ima razloga da protestuje svaki dan a ne samo 1. maja, na Praznik rada jer je država, kako je naglasio, plen jedne kriminalne grupe koja sebe naziva Srpskom naprednom strankom.

„Gde god da pogledate vidite rasulo, katastrofu, partiju – državu koja uništava samu srž naše države i nacije. Mi u ovoj zemlji nemamo nikakva prava. Ni radnici, seljaci, studenti, ni deca“, rekao je Katić u razgovoru za Betu.

On je istakao da je Praznik rada u Evropi dan borbe za radnička prava pa bi stotine hiljada radnika trebalo da protestuju u Beogradu, jer imaju više razloga nego bilo ko u Evropi, ali se to neće desiti.

„Praznik rada su komunističke vlasti pretvorile u dan za roštilj, opijanje i provod, te je, kao takav, potpuno izgubio svoj smisao“, naglasio je Katić, navodeći da je prvomajski praznik postao ‘mutant’ pravog uranka, nešto sasvim suprotno od tog narodnog običaja.

Takvo obeležavanje Praznika rada je, ukazao je Katić, neka vrsta „ubijanja svesti“ o tome da smo duboko podeljeno društvo sa ogromnim socijalnim razlikama, umesto da je poziv na borbu za promene što mu je suština.

Katić je naveo da su za POKS uvek „fascinantna“ obraćanja predsednika Srbije Aleksadra Vučića kako je potrebno da se više radi, jer je reč o čoveku koji nema ni dana staža van politike i ničim se drugim nije bavio u životu.

„Smatramo sramotnim da on, takav kakav jeste, drži predavanja ljudima koji rade najviše sati nedeljno u Evropi, dok su im plate među najnižim. Ovo je vredan i radan narod. Pogledajte ljude oko sebe i razmislite koliko oni sati nedeljno rade. Koliko njih radi dva posla?“, kazao je Katić.

Prema negovim rečima, da je Srbija uređena zemlja većina njenih građana bila bi izuzetno bogata, s obzirom na to koliko rade i koliko se trude.

Ali, dodao je Katić, ovde je ta većina u problemima – sa kreditima, stalnim porastom cena, država im otima sve što stigne, uz to svu ili najveći deo zarade potrošimo na hranu, komunalije, energente.

„Možda se ta izjava Vučića odnosi na njegovo okruženje i njegovu stranku čiji istaknuti članovi ne rade ništa, ali zato poseduju ogromno bogatstvo, imaju po nekoliko preskupih nekretnina, automobila, vikendica i vila“, ocenio je Katić.

„Poreklo svega toga je potpuno nepoznato, eventualno saznamo da im je pozajmila tetka iz Kanade, ili su te stotine hiljada evra dobili za svadbu i slično“, kazao je on.

„Ovo je pravi dan i pravo vreme da se zamislimo nad tim kako hoćemo da naša zemlja izgleda. Da li hoćemo da budemo kao Švedska, Norveška, Holandija, Belgija, Španija, države koje imaju najviši životni standard i najviše standarde zaštite ljudskih i radničkih prava. Ono što ih povezuje – sve su monarhije“, rekao je Katić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari