KFOR: Kontinuirano procenjujemo bezbednosnu situaciju na Kosovu 1Foto: Vojin Radovanović /Danas

„U bliskoj smo koordinaciji sa svim kolegama i kontinuirano procenjujemo bezbednosnu situaciju na Kosovu“, oglasila se danas misija KFOR.

Poručuju i da su spremni i „potpuno posvećeni“ održavanju bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude koji žive na Kosovu – u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine.

Osim što su u kratkoj objavi na društvenim mrežama preneli poruku koju su i prethodno u više navrata saopštavali, iz misije KFOR-a nisu precizirali konkretan povod za novo oglašavanje, prenosi KoSSev.

„Zanimljivo upravo objavljeno diskretno saopštenje KFOR-a“, kratko je prokomentarisala objavu misije NATO-a savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak, Rada Trajković.

Inače, tokom današnjeg dana, najviši prištinski zvaničnici nastavili su da iznose optužbe na račun zvaničnog Beograda i iznose upozorenja „o mogućoj agresiji od strane Srbije“.

Tokom godišnjeg obraćanja u kosovskoj skupštini, predsednica Vjosa Osmani kazala je, između ostalog, da događaji u Banjskoj 24. septembra predstavljaju „opomenu“, te da „Srbija neće odustati od mračnih planova“.

„Ubili su jednoga, ali su mobilisali hiljade momaka i devojaka iz naše policije, koji su istog dana dali istu poruku – ‘Kosovo ne odustaje‘, ‘Kosovo se ne lomi‘ i ‘Kosovo će braniti svoje granice na svakom ćošku i po svakoj ceni’„, kazala je kosovska predsednica.

Istovremeno, kosovski premijer Aljbin Kurti, danas je tokom više sastanaka sa međunarodnim diplomatama, iskoristio priliku da uz optužbe na račun Beograda za dešavanja u Banjskoj, zatraži „povećanje bezbednosti granice sa Srbijom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari