Kfor: Rutinska vojna vežba "Velika stena" od 4. do 6. jula na zapadu Kosova 1Foto: Beta/HINA/Ured predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Regionalna komanda Kfora – Zapad sprovešće rutinsku vojnu vežbu „Velika stena“ od 4. do 6. jula u nekoliko opština na Kosovu, u cilju probe i obuke, a sa minimalnim uticajem na civilno stanovništvo, prenosi Kosovo online.

Kako je saopšteno iz Kfora, vežba će biti održana na teritoriji opština Istok, Štrpce, Mamuša, Dečani, Đakovica, Dragaš, Đeneral Janković i Kačanik, a vojnici i vozila Kfora biće raspoređeni u tim opštinama dok traje vežba.

„Aktivnost obuke će sprovoditi multinacionalni kontingent Kfora-Zapad i ona će poboljšati spremnost i pripremu jedinica, a uključivaće i danonoćno kretanje na zemlji, a preko opština Đakovica, Štrpce i Mamuša i u vazduhu. Kfor sprovodi takve rutinske vežbe u svrhu probe i obuke i takođe nastoji da obezbedi minimalan uticaj na civilno stanovništvo i ograničiti svaki poremećaj komercijalnih aktivnosti“, navodi se u saopštenju Kfora.

Kfor podseća da je svakodnevno fokusiran na sprovođenje svog mandata zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. koji podrazumeva sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja, za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari