Kfor zaustavio radove u blizni manastira Visoki Dečani

Ostavite komentar


  1. KFOR nema takva ovlascenja niti se mesa u te stvari.Do prekida radova je doslo naredbom predsednika opstine Decani.
    Sava Janjic je tu molbu poslao kod predsednika opstene preko KFORA.Mogao je i licno da zamoli izabranog predsednika opstine

    1. Pfff, nasmeja me. A što je onda naredio gradnju pa je sad obustavio. Preko noći se predomislio jel, loše sanjao?
      Imao sam priliku u manastiru Visoki Dečani da vidim sa kim iguman Sava razgovara oko tog problema. Naravno, Kfor. Dok u pratnji fakultativno idu i albanci. Tako mozda i sad opštinari kao zaustavljaju gradnju posle jednog poziva koji menja sve. Ma toliko nas volite da se vi pitate, u Dečanima ne bilo jednog Srbina.

      1. U Decanima i nema srba.
        Monastir je tu i bice ga prilicno dugo.Procitaj izjavu KFORa .Predsednik opstine je zabranio poslove do ponedeljka a za to se zalaze i Hoti,Kosovski premijer.
        Jedno je sasvim sigurno-put ce biti zavrsen.Put od Peci do Cakora prolazi 50 metara od Pecke patrijarsije a gle cuda to nikome ne smeta.

        1. Ne znam zašto je moderatoru na ovom forumu, tako teško da objavi moj komentar, koji je u vidu pitanja izazvanog Vašim načinom razmišljanja?! Pitanje, koje sam tri puta postavljao glasi: Zašto nema Srba u Dečanima i ostalim Kosovsko-metohijskim gradovima? Gde su oni „isparili“? Da li se vi, Albanci, ne bojite da i vas jednoga dana ne zadesi slična sudbina? Nisu valjda Srpski kraljevi podizali hramove da bi se u njima molili Albanci? Šta je sa Srbima gospodine? Da li je njihov nestanak po Vama velika nevolja za vas Albance ili je to velika sreća na kojoj ste vekovima radili. Inače, Srbi se pišu velikoim slovom, isto kao i Albanci.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.