Kikinda i zvanično: Izlaznost 34 odsto, za glasalo 65, a protiv 34 odsto 1Foto: Kikindske

Prema zvaničnim podacima Gradske izborne komisije, od upisanih 47.835 građana na jučerašnjem referendumu glasalo je 16.130, odnosno blizu 34 odsto, a od tih izašlih 10.555 je zaokružilo“DA“ (65 odsto), dok se protiv promene Ustava Srbije izjasnilo 5.404 glasača (34 odsto), uz nešto preko jedan odsto nevažećih listića.

Nešto veća izlaznost je bila u selima (36 odsto), ali evidentne su velike razlike od sela do sela, pa je u Banatskom Velikom Selu na referendum izašlo 49 odsto upisanih u birački spisak, u Novim Kozarcima 47 odsto, dok se u Sajanu na biralištu pojavilo tek 19 odsto upisanih, a malo je bolje bilo u Bašaidu (26 odsto) i Mokrinu (28 odsto).

Ukupna izlaznost u samom gradu je 32 odsto, a odnos između glasova za i protiv varira, pa na biračkim mestima u centru grada procenat izašlih koji su zaokružili „NE“ ide do 45 odsto, dok je na periferiji u proseku srazmer dva preme jedan u korist onih koji su podržali promenu Ustava Srbije.

Od izašlih na Vincaidu skoro svi zaokružili „DA“

Na biraćkom mestu u naselju Vincaid, kod Banatske Topole, od 90 upisanih u birački spisak na referendum je izašlo 27, a skoro svi (26) su podržali ustavne promene, dok je jedan listić bio nevažeći.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari