Ko je Mergim Ljuštaku, poslanik koji je Kurtija polio vodom? 1Prinstskrin/Instagram Mergim Ljuštaku

U kratkoj zvaničnoj biografiji navodi se da je Mergim Ljuštaku (Lushtaku), poslanik koji je polio premijera Aljbina Kurtija vodom, rođen 1986. u Skenderaju (Srbica) i da je član više skupštinskih odbora.

Na Instagram nalogu poslanika Ljuštakua među poslednjim objavama je njegova fotografija sa bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom, i čestitka Sjedinjenim Državama za Dan nezavisnosti 4. jula.

„Pozdravljam sve one koji su verovali u oslobođenje Kosova, iako je bilo teško poverovati u okolnostima kada je koljač Balkana imao poluge srpske države. Pozdravljam i one koji nisu verovali ni u jedan koristan proces za Kosovo i koji danas ne veruju u savez sa SAD, ovom fotografijom sa Bilom Klintonom, 42. predsednikom SAD. Istorija koja je zaboravljena, može se ponoviti! Srećan 4. jul, Dan nezavisnosti SAD!“, piše u objavi na Instagramu.

A među „starijim objavama“ je i fotografija sa biznismenom Bedžetom Pacolijem.

U Luganu, Švajcarska, zajedno sa humanitarcem, uspešnim biznismenom, skupštinskim kolegom, dokazanim čovekom, koji je Kosovu doneo investicije i mnoga priznanja, predsednikom Pacolijem, piše u toj objavi.

Poslanik je Demokratske partije Kosova, partije koju sada predvodi Memli Krasnići, a čiji su prethodni predsednici bili i haški optuženici Hašim Tači i Kadri Veselji.

Ljuštaku je povodom jučerašnje tuče u Skupštini Kosova između poslanika DPK i Samoopredeljenja poručio u objavi na Fejsbuku da bi trebalo da se kaže „stop“ vladi Aljbina Kurtija, odnosno da se „prevaranti sklone sa vlasti i ide na vanredne izbore“.

On je naveo da je posle nasilja u parlamentu koje je počinila Kurtijeva vlada, primio „na hiljade telefonskih poziva i poruka na koje nije mogao da odgovori“.

U drugoj objavi pokazao je i fotokopiju poziva da se javi u tužilaštvo povodom događaja u Skupštini, kao i zaleđeni snimak kada ga ministar i tehnički pregovarač u Briselu Besnik Besljimi udara flašom.

Fizički obračun u Skupštini Kosova počeo je kada je zamenik premijera Besnik Bisljimi pocepao plakat „zdravo“ koji su postavili opozicioni poslanici.

Nakon toga je reagovao Ljuštaku koji je prišao Kurtiju za govornicom i polio ga vodom iz čaše. Na to je ustao Besnik Bisljimi i gađao flašicom vode Ljuštakua, pa je nastao opšti metež i razmena udaraca između poslanika Samoopredeljenja i DPK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari