Zaboravio kako radikali tuku: Ko je Milorad Mirčić, odbornik SRS koji je "na mišiće" pokušao da uđe u novosadsku Skupštinu? 1Foto: Beta/Emil Vaš

Milorad Mirčić odbornik Srpske radikalne stranke u novosadskom parlamentu, u utorak je pokušao „na mišiće“ da uđe na sednicu Skupštine grada na kojoj se raspravljalo o „Novom Sadu na vodi“.

Uvežbani Mirčić, spreman na sva iznenađenja gurao je žene koje su mu preprečile put, rvao se sa članovima stranke Zajedno, a onda je dočekao trenutak nepažnje aktivista koji su blokirali ulaz i ugurao se između obezbeđenja u skupštinski hol.

Nakon toga je sa skupštinske govornice poručio da nikada do sada u svom političkom životu nije doživeo da neko sprečava odbornike koje su birali građani da obavljaju dužnost po savesti .

Mirčić je očigledno u svom podugačkom političkom angažmanu zaboravio na sve destruktivne političke aktivnosti koje je imala njegova Srpska radikalna stranka i on sa njima.

Zaboravio je Mirčić očigledno, iako su od tada prošle samo dve godine, kako su poslanici SRS vređali i psovali poslanice Aleksandru Jerkov i Mariniku Tepić i to ne izvan, već u samoj skupštinskoj sali.

Zaboravio i kako je nasred najvišeg zakonodavnog doma raširio ružičaste gaće namenjene tadašnjoj ministarki Zorani Mihajlović, označavajući je kao američkog čoveka i izdajnika.

„Mi Radikali smo uvek radikalni. Ženska prava su ugrožena i Šešelj je pre godinu dana naredio svima da u znak solidarnosti sa ženama nosimo ženske gaće. Evo ovo su moje gaće“,  izjavio je Mirčić u Skupštini i pokazao roze gaće.

Zaboravio je kako je novinare i direktora Građanskog lista nazvao ustaškim i prohrvatskim, uz ocenu da u tom listu rade svi smradovi u novinarstvu.

I šta je gurkanje ispred novosadaskog parlamneta spram radikalskih tuča u skupštini, s pram čupanja kablova, polivanja vodom i gađanja cipelama. Izgleda da se loše stvari brzo zaboravljaju. Tako je i sa Mirčićem.

Tvrdio je svojevremeno da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio pet miliona evra od Miroslava Miškovića, a za prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića govorio je da je od Stanka Subotića Caneta primio milion evra.

“Ono što rade Nikolić i Vučić se pamti i biće im vraćeno”, govorio je Mirčić

A onda je, kako su pisali pojedini mediji, Mirčić precrtao razlike i otpočeo saradnju sa naprednjacima. Doduše mediji su posali i da je Mirčić dobro sarađivao i sa demokratama dok su bili u pokrajinskoj vlasti, pa je zahvaljujući tome sina Aleksandra zaposlio u pokrajinskom Fondu za kapitalna ulaganja, a ćerku Aleksandru u JP „Vojvodina Vode“.

On je zvanično ostao veran Vojislvu Šešelju i SRS u kome je gotovo od osnivanja i čiji je danas potpredsednik.

Bio je gradonačelnik Novog Sada, početkom devedesetih, potom i dve godine ministar dijaspore u drugoj Vladi Mirka Marjanovića. U više mandata bio je poslanik u Skupštini Srbije,ali i u skupštini AP Vojvodine.

Rođen je 1956. godine u Maleševcima, kod Bosanskog Grahova (BiH). Po obrazovanju je inženjer tehnologije, diplomirao je na smeru sintetski polimeri.

Duže vreme je radio u „Novkabelu“, gde je bio i direktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari