Ko je Radoslav Milojičić Kena, čovek koji cepa opozicione transparente? 1Photo: Dimitrije Nikolic/ATAImages

Iako deluje frazeološki, “veći katolik od pape” tačno opisuje ponašanje i nastupe Radoslava Milojičića, poznatijeg kao Kena, otkako je postao deo jata preletača u redove naprednjaka. A otimanje i cepanje transparenta od opozicionog poslanika i stavljanje pred lidera SNS mogla bi biti njegova inicijacija na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.

Naprednjaci su očigledno dobili poslanika željnog da dokaže koliko voli svog vođu. I bez oklevanja kaže da je o Vučiću mislio dobro i dok su bili na različitim stranama.

“Jedva čekam da počnu zasedanja da pokažemo razliku između nas sa liste ‘Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane’ i opozicije”, kaže on u intervjuu za Alo.

Mora da je dobro mislio o Vučiću koji mu je u brk u Skupštini Srbije, dok je Milojičić bio poslanik DS, nabrajao koliko je potrošio u kafani dok je bio predsednik opštine Smederevska Palanka. Vučić je lično prebrojao “165 tuborg piva, 133 hajnekena, 65 lav piva i 35 kafa“.

Na račun su mu naprednajci stavljali i malverzacije u vezi sa preuzimanjem Doma Vojske u Palanci od Ministarstva odbrane, kao i ogromne dugove.

On je o njima takođe vrlo loše govorio ali je verovatno dobro mislio, pa je pitanje kako ga sad shvatiti.

Ovaj ekonomista po zanimanju rođen je 1984, a sa 16 godina, prema podacima Otvorenog parlamenta ulazi u DS.

Prema onome što se može nezvanično čuti od demokrata patron mu je bio Dragan Šutanovac, bivši predsednik DS, pod čijim kišobranom je došao i do mesta predsednika Izvršnog odbora i postao poslanik, ali nije uspeo da postane i potpredsednik.

Deo stranke ga, čini se, nikada nije prihvatio i potvrdio njegovu sposobnost i volju da zaista uči i napreduje od posla konobara do republičkog poslanika.

Ipak, stranka ga kandiduje za visoke lokalne funkcije i on je od 2008. do 2012. bio potpredsednik opštine Smederevska Palanka, a zatim i predsednik od 2012. do 2016.

Palanka godinama nije imala leti vodu, jedno vreme ni struju i uličnu rasvetu, a bila je i poplavljena 2014. Na vanrednim parlamentarnim izborima 2016. po prvi put postaje poslanik.

Posle bure i pokušaja prevrata u DS 2020, Milojičić biva i zvanično izbačen iz DS zbog povreda najviših stranačkih dokumenata i nedoličnog ponašanja.

Dve godine kasnije osniva stranku Srpska levica koju je preuzeo od unuka Josipa Broza Tita – Joške Broza, koja je bila registrovana kao Komunistička partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari