Koalicija NADA: Ili Lajčak laže da je Vučić prihvatio francusko-nemački plan ili predsednik laže da nije 1foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Srpska koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, zahteva od predsednika Republike Aleksandra Vučića da se jasno i nedvosmisleno izjasni o izjavi u Prištini specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka da mu je „drago da je Kosovo sada TAKOĐE prihvatilo predlog u načelu“. T

Kako se navodi u saopštenju te koalicije, izjašnjenje predsednika je neophodno jer ili Lajčak laže da je on, u ime Srbije, pa onda i Kurti TAKOĐE, prihvatio tzv. francisko-nemački plan za rešavanje pitanja Kosova ili predsednik Vučić laže da to nije učinio.

„Ne demantuje li ovu Lajčakovu objavu, ostaće neupitna, opravdana ocena da brutalno obmanjuje građane Srbije, narodne poslanike i sve one koji su mu dali poverenje uvereni da će se držati zakletve date prilikom preuzimanja dužnosti predsednika i čuvati nacionalne i državne interese, u prvim redu u očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije“ ustuču POKS i Novi DSS.

Koalicija NADA ocenjuje da francusko–nemački plan, za koji Lačak tvrdi da ga je predsednik Srbije

prihvatio, možda u načelu, „predstavlja faktičko priznavanje secesije Kosova i saglasnost, saučestvovanje u protivustavnom otcepljenjenju dela srpske teritorije, izdaju državnih interesa i prepuštanje dela srpskog naroda na KiM na milost i nemilost albanskim zločincima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari