Miloš Jovanovićfoto FoNet Milica Vučković

Koalicija NADA saopštila je danas da je „skandalozno štetna taktika“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića „razotkrivena u njegovoj jučerašnjoj izjavi da će Srbija primeniti svaku tačku sporazuma“ sa Prištinom, postignutog u februaru u Briselu, čak i ako druga strana ne ispuni svoje obaveze, te da se „na naše oči odvija trgovina sve za ništa“.

„Samo pre dve nedelje je Vučić izjavio da nema primene ni jedne tačke novog sporazuma dok Zajednica srpskih opština ne bude formirana. Očigledno je sada odustao od toga pod pritiskom zapadnih diplomata, koji su osetili da nema granice u njegovom popuštanju na štetu srpskog nacionalnog interesa“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Predsednik Pokreta za obnovu kraljevine Srbije Vojislav Mihailović je u pisanoj izjavi rekao da to sada „više nije ni nemoralna i nepristojna ponuda ‘Кosovo za EU’, već se predsednik (Srbije Vučić) sprema da da bukvalno sve, za bukvalno ništa“.

„Takođe, i većina građana Srbije je protiv pristupanja naše zemlje EU. Ova vlast više ne zastupa većinsku Srbiju i zato su izbori jedino pravedno i ispravno rešenje za političku krizu u kojoj smo. Građani treba da odluče u kom pravcu treba da ide Srbija“, rekao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari