Koalicija NADA: Vlast da bezuslovno podrži Republiku Srpsku 1Foto: M.S.

Srpska koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), zatražila je od vlasti da bezuslovno podrži Republiku Srpsku u borbi za povratak dejtonskih ovlašćenja kojima je i Srbija garant.

Predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović smatra da je „popuštanje Zapadu i prihvatanje antiustavnog francusko – nemačkog sporazuma od strane vlasti bila velika greška i jasan signal Zapadu da je Srbija slaba i da može krenuti i na projekat ukidanja Republike Srpske“.

„Ukoliko Republici Srpskoj ne bude vraćena imovina, Srbija treba jasno i odlučno da podrži Republiku
Srpsku i njen stav da BiH nije funkcionalna država i da je nepotreban njen dalji opstanak, kao što treba i hitno da odbaci francusko-nemački sporazum“, ocenio je Jovanović.

„Proglasi li Republika Srpska samostalnost na referendumu, kao jedini način svoje zaštite od unitarizovane BiH, potpuno suprotne Dejtonskim sporazumom, Srbija mora biti prva zemlja sveta koja će tu samostalnost priznati“, dodao je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović.

„Podržavamo deklaraciju svih političkih stranaka u Republici Srpskoj da je dalji opstanak BiH nepotreban, ukoliko Srpskoj ne bude vraćena imovina“, rekao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari