Koalicija Nada, Zavetnici i Dveri bez odgovora predsednika Srbije na zahtev o njegovoj ostavci 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Opozicione stranke koje čine Koaliciju Nada, Zavetnici i Dveri još nije dobila odgovor vlasti na svoj zahtev za ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i raspisivanje prevremenih parlamentarnih i predsedničkih izbora, saopšteno je danas.

„Zahtevamo prevremene izbore, jer je to jedini izlaz iz političke krize nastale kršenjem Ustava od strane Aleksandra Vučića koji je tajno, krijući od naroda i parlamenta, pregovarao sa zapadnih diplomatama i prihvatio 27. februara u Briselu francusko – nemački sporazum koji de fakto priznaje lažnu državu ‘Republiku Kosovo’, a 18. marta u Ohridu prihvatio i aneks za njegovu primenu“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije, podsećaju stranke u zajedničkom saopštenju, obećao da će raspisati izbore kada ih opozicija zatraži.

„Četiri parlamentarne stranke, koje su osvojile više od pola miliona glasova su izbore javno zatražile. Tražimo izjašnjenje ostalih opozicionih stranaka, bez obzira na njihov stav povodom francusko – nemačkog sporazuma, jesu li za raspisivanje vanrednih izbora ili ne“, ističe se u saopštenju.

Kako se napominje, „svima je jasno da sadašnje vladajuće stranke nisu dobile podršku građana za taj potpuni zaokret u politici koju sada vode, odnosno da nisu glasali za to da Srbija prihvati pasoš i sva druga dokumenta, državne simbole i teritorijalni integritet tzv. ‘Republike Kosovo’, kao ni uvođenje sankcija Rusiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari