Kocijančić: Prvo kriterijumi, pa članstvo u EU za Srbiju

Ostavite komentar


    1. Koliko ja razumem ovu poruku je da od sargarepe koju nas Vrhovni trazi nema nista. Mora i da se prizna Kosovo i da se ispune uslovi za prijem u EU.

      1. И да се преда Косово и да се придода југ Србије и да се Србија одрекне Русије и да се угура у НАТО и да се предају ресурси и да се одрекнемо себе..РАДИ ЧЕГА??? У ЕУ нас никада неће примити, као ни Турску, ни БИХ ни Македонију..само нас лажу и користе за своје интересе не презајући ни од чега што им стоји на путу

      2. Uslovi za ulazak, prvo SRJ, pa kad nije išlo onda Srbije, u EU su zacrtani odavno ! Puna saradnja sa Hagom , rešavanje pitanja Kosova , uskladjivanje zakona i spoljnje politike sa EU, i verovatno ulazak u NATO , pošto ni jedna drzava nije usla u EU posle pada berlinskog zida , a da nije bila bar u procesu prikljucenja NATO . Štap i šargarepu nam poturaju naši političari jer nas godinama lažu da može i EU i Rusija i Kosovo .

  1. A koji moj mi oćemo u EU…. Dobićemo pare, više će se kupamo, neće da smrdimo… Koji interes je ući u EU… Samo će da budemo fino roblje… E pa moji dragi Robovi imate pravo da se o ulasku u EU izjasnite na referendumu… Ne mora to uraditi Predsednik, Gradski Menadzer ili ko već, umesto vas…. Možete to i sami da odlučite… Samo se treba za to pravo izboriti…. I zašto u Ustavu RS i Krivičnom zakoniku nema definisanih termina ,,Izdaja“ i ,,Veleizdaja“…Sve članice EU u svojim pravnim aktima to definišu…. E sad zašto mi da se razlikujemo od tog finog sveta… ~Ajd~ i mi to da uradimo, pa da vidimo šta će se desi…

  2. Значи Косово сте могли да признате без икаквих критеријума (признали сте за државу територију на којој неки њени грађани немају слободу кретања, да не помињем било шта друго) а за Србију морају строго да се поштују критеријуми? И Србија треба да уђе у заједницу са оваквим лицемерима?

  3. Dosta je bilo Srbije pritisaka u vidu štapa i šargarepe. Vučić je u pravu, ako R. Kosovo daju vizu liberalizaciju samo zato što su ratifikovala granicu sa CG a npr. ne kontroliše 15% svoje teritorije, ne ispunjva već potpisane dogovore u Briselu i ozbiljno dovodi u pitanje srpsko-albanske pregovore.
    Naravno da je garantovan prijem u EU (kao što od uspešnosti referenduma u Makedoniji oko imina prijem u NATO) uslov svih uslova za uspešno privođenja kraju pregovora.
    Ne radi se tu što Srbija do 2025.god. neće ispuniti uslove već što će Hrvatska npr. zbog više vekovnog antagonizma opstrurati prijem Srbije u EU takođe i Španija koja zbog eventualno priznanja R. Kosovo može glasati protiv Srbije u EU.
    Kao i mnogo puta do sada Kocijančić daje neprincipijelne komentare. Nemoguće je da se uz Srbiju i CG šlepuje, npr. Albanija, Makedonija i BiH a pogotovo R. Kosovo koje nisu ni kandidati za pretpristupne pregovore za prijem u EU.

    1. Pa zalite se negde Miodraze, mozda ce smeniti tu bezobraznu Maju sto daje neprincipijelne komentare. Meni se, doduse, cini da zasad zalbe prima samo Podujevska uprava za vodovod izmestena u Kursumliju.

  4. Nadan se da će EU shvatiti da u kriterijume moraju ući kvalitet života i slobode u svim oblastima, nulti nivo korupcije, slobodno sudstvo, totalno oslobađanje medija i drugo od značaja za građane Srbije.

    1. Ovoliki broj minusa pokazuje da ovi neškolovani lezilebovići smatraju da je u zemlji sve ok, samo još da se sredi ovo oko Kosova, pa će već naći način da preveslaju EU i zadrže ovaj bolesni sistem. No, nadam se da je EU naučio lekciju na demokratiji Poljske i Mađarske.

  5. Sve to što je Kocijančić rekla već znamo. Kada uredimo sva poglavlja i kada postignemo dogovor sa Prištinom onda možemo predati zahtev za članstvo u EU. Na uređenju poglavlja se već radi kao što i Vučić pregovara sa Tačijem o Kosovu.

  6. Upravo njima, jer su pristrasni, ne dostaju kriterijumi po kojima donose odluke vezi sa pregovorima i o pristupu EU i o Kosovu i Metohiji!

  7. Proces reformi smo počeli, i dosta je već i urađeno, to treba da radimo i radimo zato što je to nama u interesu, a ne zbog ulaska ili neulaska u EU ili bilo gde drugde.

  8. To što gospođa izjavljuje je nebitno. Sećamo se da je svojevremeno za Kosovo važilo da treba prvo da ispuni određene standarde pa da onda dobije status („Standardi pa status“). ova priča je ubrzo zaboravljena, a znamo da je većina u EU priznala nezavisnost Kosova iako standardi ni do danas nisu ispunjeni. Štaviše, pritiskaju Srbiju da se saglasi sa članstvom Kosova u UN.

    1. Ovo, gospodine „doktore“, jednostavno, nije tačno.
      Svaka država u EU je bila, i jeste slobodna, da po sopstvenom izboru, prizna ili ne prizna Kosovo.
      Botovanje nije komentarisanje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.