Koje srpske partije će učestvovati na izborima na Kosovu?

Ostavite komentar


  1. U trenutku kada jedan po jedan lider SLS Slobodana Petrovića napusta stranku i prelazi u Srpsku Listu jedino mu preostaje da kolektivno uđu u Srpsku Listu, Rada Trajković, Tviteraš Ivanović i ostali bašibozuci ne dolaze u obzir. Takođe i Jablanović bi bio poželjan i Radoičič bi trebalo da podnese ostavku na sve funkcije u SL jer je raspisana interna poternica zbog učešća u organizovan om kriminalu (a ne zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića) pa bi njegov ostanak mogao imati neke posledice jer Albanci ne gledaju sebe i njihove lidere koji su optuženi za korupciju, organizovani kriminal i što su svi na optužnici Specijalnog Suda za Ratne Zločine OVK (UQK) u periodu od 1999 do 2002.god.
    Valjda će neko iz SL i kancelarije za KiM ovo pročitati i potruditi se da uđu u predizbornu koaliciju sa Gorancima, a Aškalijama i Janjevskim Hrvatima. Tako bi imali sigurnih 14-15 mesta u parlamentu, potpredsednicima skupštine i vlade kao i najmanje četri ministra sa obaveznim ministarstvom unutrašnjih poslova jer samo tako se može obezbediti sigurnost srpske zajednice na KiM. Kako je bilo u Autonomno pokrajini Kosovo tako neka bude i sada.
    Inače predviđam koaliciju SL, LDK i DPK.

    1. Kosova je nezavisn derzava zato ima izbore po svojo ustavu i zakonu .sto se tice srbske manjine nema toliko od nijih oko 5 posto .to je istina .

      1. Можете да глумите „државу“ докле год хоћете све уз помоћ што кажете 5% Срба које сте оставили за сликање али нећете је никада имати да се не лажемо јер државе нема без чланства у УН. Зато ћете остати протекторат јер сте протерали Србе и незаконито створили протекторат под страном окупацијом и на своју штету само нисте у стању то да схватите.

    2. Nema pregovora dok se ne ukinu takse ponavlja aktuelni predsednik. Ali ima izlaska na tzv izbore zbog „boljeg i kvalitetnijeg zivota nasih ljudi“. Dakle vi priznajete albanske institucije na Kosmetu izlazeci na njihove „parlamentarne izbore“ ?!

      1. A kako mislite da preko 120.000 Srba na KiM zive, rade, skoluju se i lece pa ostvaruju svoja prava u lokalnoj samoupravi, ko ce do ih cuvati osim KPS odnosno srpskim policajcima u KPS kada nasi vojnici i policajci ne mogu ni nos da pomole. Ko ce I’m obezbediti adekvatnu pravnu pomoc ako ne srpske sudije i advokati. Mnogo ste naivni kada smatrate da sve to moze da obezbedi srpska drzava koje se devetog Marta 1999. god. sramno povukla i preko 200.000 Srba naterali da pobegnu glavom bez obzira a njih preko 150.000 na milost i nemilost OVK (UQK) i medjunarodnim okupatorskim snagama Koji su dosli da stite Albance a ne Srbe.
        Ovako imaju Sever KiM pod srpskom upravom, i sest opstina na jugu pod apsolutnom srpskom vlascu.

        1. Pa baš zbog toga što vi popuštate oni i drže pod okupacijom celo Kosovo, Srbi treba da se organizuju, da sami stvore svoje organe nezavisne od onih u prištini… Svako ko učestvuje u izborima na privremeno okupiranom teritoriju Srbije učestvuje u kršenju njenog ustava a time čini i izdaju…

          1. A ko je izdao KOSMET i pre dvadeset godina potpisao kapitulaciju i pivukao bez ispaljenog metka tacno 36.000 do zuba naoruzanih vojno-policijskih snaga sa preko 800 – 1.200 tenkova i bornih kola. Cak pet MIG 29 su bili u podzemom slonistu ispod brda Goles zbog kojih su Rusi dosli, rastavili u delove avione i po obavljenom poslu vratili see ne BiH vec sa dragocenim tovarom u Rusiju.
            Inace, paralelne institucije seem prosvete I zdravstva su Briselski sporazumom ukinute.
            @ M. Huseini. Sa KiM je zvanicno proterano preko 200.000 Srba. Sada tvrdite da na juznom delu KiM zive preko 100.000 Srba a na Severnom delu ih ima najmanje 60.000 pa racunaj. Uostalom po nedavnom popisu na kojim Srbi nisu ucestvovala, popisano je tacno 1.636.000 Albanaca a u birackim spiskovima ima oko 2.000.000 glasaca, znaci da su upisani oko 350.000 punoletnih Srba sa pravom glasa.
            Do sada su svoje pravo, glasajuci za Srpsku Listu oko 40.000 Srba.

        2. Miodraže ,nije ona KPS,uči si več jednom,ona je Kosovska Policija.Imaš neku suludu matematiku,nabrajaš tame neke grupacije ,i da ste svi skupa(kako Vučić kaže 5% ,i tako je realno),imate status manjine,a takva retorika razmišljanja ,dovela do ratova devetdeseti ,prošlog veka,jer su manjine vladale su večinu.Na vašu žalost situacija je drugačija ,izbori na Kosovu se organiziraju po ustavu Republike Kosaova ,a tu se zna ,ko je večina a ko je manjina.I onako imate po tem ustavu (za manjine)20 poslanika od ukupnoga 120 .Takav ustav nigde na svetu nema ,da manjine(5%populacije) imaju 20 poslanika zagarantirani po ustavu R.Kosova.I na kraju što se tiče tih opština na Kosovu,sa Srbskom večinom,to nisu opštine (osim severne Mitrovice) to su sela, sa par stonina ljudi i to starije generacije .Vi iz Beograda ,gledate ne realno ,ja iz terena gledam drugačije .Dosta demagogije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.