Koliko potpisa je koalicija oko SNS predala za beogradsku listu i šta poručuju lideri? 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Srpska napredna stranka predala je danas Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ za beogradske izbore koji će biti održani 2. juna, sa 20.000 potpisa građana.

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je nakon predaje potpisa da je siguran da je ovo pobednička lista i da će voditi fer kampanju u naredna dva meseca, ocenivši da je važno što su ispred stranačkih interesa stavili zajednički interes svih građana.

Vučević je naveo da će se u izbornoj kampanji baviti komunalnim temama i svim onim temama koji ovaj grad čine boljim, ali da tokom kampanje neće izbegavati razgovore po pitanju nacionalnih interesa i identiteta.

„Vodićemo kampanju od vrata do vrata jer se to radi na svim demokratkim izborima“, rekao je Vučević i pozvao sve stranke i koalicije da učestvuju u izborima.

„Hteli ste izbore i evo vam izbora. Imate dovoljno vremena da prikupite potpise“, kazao je Vučević.

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da na beogradskim izborima Srbija kroz Beograd odlučuje kuda da krene.

„Sad je pitanje da li ćemo se okupiti oko državnih i nacionalnih interesa ili ćemo dozvoliti da druga strana pobedi. Nažalost ili na sreću, sada su teme daleko veće od lokalnih“, rekao je Šapić.

Prema njegovoj oceni, Beograd će sutra biti mnogo lepši, bolji i ekonomski stabilniji.

„Činjenica je da smo se sad okupili kao nikad do sada i to pokazuje koliko je situacija važna”, naglasio je Šapić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da su koalicioni partneri uspeli da se izdignu ispred ukostranačkih interesa.

„Nadam se da neći biti izbora u naredne četiri godine i zato je važno da se prihvatimo ozbiljnog rada jer izbori nisu samo govori političara“, istakao je Dačić i dodao da je samo SPS skupio 4.000 potpisa za podršku listi.

Dačić je rekao da se oni od opozicije razlikuju jer se bore za nacionalne interese, a da opozicija zastupa antisrpske – od pitanja Kosova, Srebrenice i uvođenja sankcija Rusiji.

„Beograd danas nije isto što i Beograd juče i ako na ovim izborima pobede druga strana, vratićemo se u Beograd juče“, rekao je Dačić.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će ova kampanja biti duža i zahtevnija od prethodnih.

„Na kraju, mi ćemo voditi pozitivnu kampanju i siguran sam da će to potvrditi građani ubedljivijom pobedom nego na decembarskim izborima“, kazao je Ljajić.

Ativisti SNS koji su nosili kutije sa potpisima nosili su majice sa motivom vuka na kojima je pisalo „Vukovi tvoji uvek su uz tebe“, „Uvek uz svog predsednika“, „Predaja nije opcija“ i „Srbija je večna dok su joj deca verna“

Tokom govora zvaničnika SNS aktivisti su skandirali „Pobeda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari