Konfuzija kao posledica ishitrene odluke o bojkotu

Povodom izlaska na lokalne izbore u Paraćinu i Šapcu

Ostavite komentar


  1. Šta dramite?!? Šta ima veze ako u dva mala grada neko iz SzS izađe na lokalne izbore? Ništa se ne menja.

    1. kao što ništa ne menja ni „ovakva“ opozicija što ne izlazi na izbore, sa vlasti nemamo sreću ali sa ovakvom opozicijom tek nemamo ništa…jadni smo svi mi

    2. Kako ne menja? Ili bojkot ili izbori. Ili Istok ili Zapad.. mi izgleda uvek na dve stolice plus tabure za svaki slucaj

    1. Bojkot je uspeo,vežba je završena,crveni su pobedili plave.Bojkotari pobedili bojkot…ocena “Vrlo dobro“…“Služimo za Sebe“ (SzS).Nagrada…čokoladice.

  2. Lični interes iznad dostojanstva i odbijanja da se živi u nenormalnim uslovima. Ništa drugo.

    1. Oaze „dostojanstva i odbijanja da se zivi u nenormalnim uslovima“ (sailor) TREBA SACUVATI!

    2. Mislim da nije fer prema gradjanima tih gradova, koji su se izborili da im grad bar malo bude normalno mesto za zivot, da sada vlast prepuste SNSu zbog bojkota. Naravno da i Paracin i Šabac treba da glasaju na lokalnim izborima. To nije licna korist, oni imaju moralnu odgovornost prema ljudima koji su za njih glasali. I pobedili jos davno. I vode grad posteno.

  3. Izborni uslovi na lokalnom i republičkom nivou su dijametralno različiti. Od toga da na lokalnom nivou imate veću prohodnost lokalnim medijima, mogućnost bliskijeg kontakta sa biračima, bolju mogućnost kontrole izbora. Zato ne vidim razlog ne učestvovanja na lokalnim izborima, pogotovu u mestima gde opozicione stranke već imaju vlast. Zašto predavati vlast na lokalu tamo gde je izvesno da bi opozicija dobila? Samo još veće udaljavanje od rušenja diktatora.

    1. Koja je onda poenta bojkota?! Malo bojkot malo izbori. Malo viski malo koka kola.. Dza ili bu. Ako je svrha bojkota bojkot onda treba da se bojkotuje a ne polubojkotuje radi polu ignorisanja vlasti. Zmurke na jedno oko. Ne kapiram ove politicke igre. Samo zbunjujete narod

    2. Znaci na republickom nivou je diktatura, a na lokalnom je izvorna demokratija? Samo u Srbiji.

  4. Lako je i nagrađenoj novinarki da napiše optužujuću rečenicu:“Konfuzija kao posledica ishitrene odluke o bojkotu.“ Koa da ne zna, što potvruđuje citirana rečenica, da se svaka borba pa i politička odvija i prilagođava prema novonastaloj situaciji. Ja kao mnogo iskunsniji ne samo kao inženjer, direktor, već i novinar-analitičar osamnajest godina, a pre svega karakterno borben za napredak, pre svege ljudske svesti, ne mislim da je bila iskhitena odluka o bojkotu. Ali je tačno da i ovoga puta pokazuje se težak karakter Srba – ne umeju brzo da se prilagađavaju u novonasataloj situciji. Ali samo kada je u pitanju vođenje poltike. Dok u vođenju lopte u bilo kavoj igri i na bilo kakvom terenu u samom su svetskom vrhu.
    Politika je borba umom. No strategija i taktika su ratničke. Šta bi bilo na Sutjeci juna 1943. da lagendarni Čovek, Partizan, Političar, Sportista i Umetnik – Koča Popović nije poštovao odluku svog komandanta Tita, već je poveo jedinucu u borbu tako kako je on mislio da je najbolje? I pritom Partizani su pobedili. Valjda ne mislite da Titov Ego njie bio pogođen. No, za sreću nija bilo novinara niti druge mogućnosti da udare na sva zvona: “Koča nije poštovao komandu vdrhovnog komandanta – Tita!”

  5. Svakako da izadju na izbore. Ukoliko smatraju da su radili dobro u Paracinu i Sapcu, izbore ce da dobiju. Nema boljeg pokazatelja biracima u Srbiji sta valja ciniti. Uredjenje drzave, prema mom misljenju treba poceti na lokalu.

  6. molim da mi neko objasni, ako su istovremeno republicki inlokalni izbori, kako he moguce isaci ja jedneba druge bojkotovati?!miskim fizicki,realno postoje li dva spiska?

  7. ako zelenović i paunović zaista imaju većinu u svojim gradovima onda će njiihovi birači ispoštovati bojkot što će se odraziti na procenat izlaznosti i na legitimnost rezultata . jer , izašli ili ne, ovi će svakako krasti , pa onda bolje održati obećanje , držati se dogovorenog , jer u ovim uslovima većina ne i garancija da će pobediti .

  8. Sabac i Paracin zele da dozive poraz jer je bratija na vlasti shvatila gde je pogresila na prethodnim izborima. U ovakvom medijskom i internet mraku to ce se sigurno desiti.

    1. Konju, najvažnije je za Vas da Informer, Kurir i ostali ne mute a Danas, ma pusti Danas oni su najgori jer slepim vraćaju vid… hahah

  9. Jedini izlaz iz ovok corsokaka je da kompletna opozicija ipak, u poslednjem trenutku resi da izadje na izbore.

  10. Nema tu ovako ili onako: ja pod ovim uslovima ne izlazim i nastavljam da šetam 62-put. Tačka!

  11. Ne izlaskom na izbore posle 26 aprila gase se emisije utisak nedelje nema vise tema za pljuvačina takodje i emisija kod Ivana Ivanovića sve ce biti mrtvo nema tema plakanje ostaje za utehu a mi ce mo se smejati vasoj pameti koliko vam je stajao do naroda ko sto se smejemo Vasi aktivisti na vozdovcu stoje niko da im pridaje beze ko od otrova to ste .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.